Groots in genieten
Er zijn steeds meer gasten met specifieke dieetwensen waar je natuurlijk zo goed mogelijk aan tegemoet wilt komen. Daarnaast is het voor iedereen die levensmiddelen aan consumenten aanbiedt wettelijk verplicht om vooraf te vermelden welke van de veertien allergenen in de levensmiddelen aanwezig zijn. De NVWA controleert hier sinds oktober 2020 actief op. Op een goede manier omgaan met voedselallergie, én een stapje verder gaan dan wat de wetgeving vraagt, is juist een kans!
Nieuwe inzichten en praktische tips
Allergenen Specialist Marjan van Ravenhorst geeft je tijdens deze training nieuwe inzichten en praktische tips om succesvol om te gaan met dieetwensen en voedselallergieën van je gasten.
Theorie
Na een creatieve energizer volgt het theoriegedeelte van de training. Voorafgaand aan de training volg je thuis een e-learning. Tijdens de training gaat Marjan van Ravenhorst dieper in de op lesstof en kun je vragen stellen. De veertien belangrijkste allergenen en waar je die tegen kunt komen, worden besproken. Ook de wetgeving én de praktische invulling daarvan wordt met voorbeelden toegelicht. Verder wordt aandacht besteed aan grondstof- en ingrediënteninformatie, bereiding, automatisering, schoonmaken, kruisbesmetting, receptuurbeheer, etikettering en communicatie; zowel intern als met gasten.
Examen en diploma
Het theoriegedeelte wordt afgerond met een examen en (bij succes) met een door de NVWA ondersteund diploma! Dit diploma krijg je dezelfde dag nog mee.
Praktijk
Na de lunch ga je zelf aan de slag om allergeenbewust te werken in de keuken zodat je zelf ervaart waar je op moeten letten en waar je tegenaan kunt lopen. Je hoeft zelf geen keukenspullen mee te nemen.
E-learning
Je doorloopt voor deze training een korte e-learning module over allergenen zodat elke deelnemer met dezelfde basiskennis kan starten met de training. Op deze manier kunnen we tijdens de training de verdieping opzoeken om jouw praktijkvragen te beantwoorden.
09:00 – 09:30 uur Ontvangst
09:30 – 09:45 uur Voorstellen - Kleine introductie/programma
09:45 – 10:45 uur Theorie
10:45 – 11:00 uur Korte pauze
11:00 – 12:30 uur Vervolg theorie en aansluitend examen
12:30 – 13:00 uur Lunch
13:00 – 14:30 uur Mise-en-place (voorbereiding elementen & allergenen registratie)
13:20 – 13:30 uur Korte evaluatie Mise-en-place & allergenen registratie
13:30 – 15:30 uur Praktijk – Couverts bereiden & allergenen communicatie
15:30 – 16:00 uur Proeverij inclusief eindevaluatie en diploma uitreiking
De Training Voedselallergieën en dieetwensen als culinaire kans! vindt plaats bij ZiN Inspiratielab. ZiN Inspiratielab is een initiatief van Sligro en bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie op doet in de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events. ZiN Inspiratielab speelt in op de laatste (food)trends & ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent. Alle trainingen, trendtours en culinaire events worden verzorgd door toonaangevende experts om je gegarandeerd nóg beter te maken in je vak en business.
Wat kost een Training Voedselallergieën en dieetwensen als culinaire kans?
De training Voedselallergieën en dieetwensen als culinaire kans! kost eenmalig € 250. Met een ZiN Membership of ZiN strippenkaartcode kun je kosteloos deelnemen aan deze training!
Ontvang je een diploma tijdens de Training Voedselallergieën en dieetwensen als culinaire kans?
Als je het examen gedurende het ochtendprogramma met succes afrondt, ontvang je in de middag een diploma dat door de NVWA wordt ondersteund.
Moet ik me thuis voorbereiden voor de Training Voedselallergieën en dieetwensen als culinaire kans?
Als je je hebt ingeschreven voor de training ontvang je tijdig voor de training een E-learning. Deze dien je afgerond te hebben om succes op het examen te garanderen.
Moet ik iets meenemen voor het praktijkgedeelte van de Training Voedselallergieën en dieetwensen als culinaire kans?
Dat is niet nodig, ZiN Inspiratielab verzorgt dat alle deelnemers een schort krijgen en dat er genoeg keukenbenodigdheden zijn om tijdens de training mee te koken.
Heb je nog vragen?
Neem contact op met ZiN Inspiratielab. We helpen je graag.
Wat levert het op?
-----------
Kosten
-----------
Marjan van Ravenhorst is directeur van Allergenen Consultancy, heeft voor SDU Uitgevers (uitgevers van onder andere de Warenwet) de Praktijkgids Allergenen geschreven.