Training Horeca Kengetallen

Training voor ondernemers/managers: zó zorg je dat elke gast rendabel wordt!
Omschrijving

Grip op je kosten

Een grote uitdaging voor horecaondernemers op dit moment is het beheersen van de kosten; deze rijzen de pan uit. In veel gevallen zijn de kosten in de afgelopen tijd veel harder gestegen dan de omzet. Denk aan huurprijzen, energielasten en een forse verhoging van de inkoopprijs door de inflatie. Daarnaast zijn er misschien wel zorgen om de personele bezetting rond te krijgen, waardoor de kans groot is dat je als ondernemer meer betaalt voor goed personeel. De vraag die daarom bij veel horecaondernemers speelt, is: hoe houd ik mijn bedrijf financieel gezond, terwijl mijn (vaste) lasten hoger zijn dan ooit? Om hier grip op te krijgen, is in eerste plaats inzicht nodig in welke factoren bepalend zijn voor de financiële gezondheid van je bedrijf. Vervolgens kun je daarmee aan de slag.


Cijfers en kengetallen

Grip op je cijfers krijg je in eerste instantie door inzicht te krijgen in je kengetallen. Deze kengetallen geven je kijk op je kosten voor inkoop, personeel en huisvesting. Heb je je kengetallen duidelijk? Dan kun je onderzoeken waarop je kunt besparen. Met als motto: als de kengetallen omlaag gaan, houd je meer geld over.

Het maximale uit je onderneming halen

Tijdens de training Horeca Kengetallen krijg je inzicht in de factoren die invloed hebben op jouw kengetallen. Samen met trainer Mark Tamsma onderzoek je hoe je meer rendement behaalt door het verlagen van deze kengetallen. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de verkoopprijs van een gerecht, het slimmer inkopen van jouw producten of het creatiever omgaan met personeel om je loonkosten te drukken. Na de training ga je boordevol tips en direct toepasbare adviezen over kengetallen naar huis. Zo haal jij bedrijfseconomisch weer het maximale uit je onderneming.

Programma

09.30 - 09.45 Welkom en kennismaken

09.45 - 10.00 Factoren die financiële gezondheid bepalen

10.00 - 10.30 Omzet

10.30 - 11.00 Marge

11.00 - 11.30 Personeelskosten

11.30 - 11.45 Samenvatting

11.45 - 12.00 Vertaalslag naar jouw onderneming: waar ga op letten?

12.00 - 12.15 Afsluiting

12.15 - 13.00 Lunch

Recente reviews

Dit zeggen deelnemers over de training Horeca Kengetallen:

"De training was voor mij een eye-opener. Ik kijk nu cijfermatig naar mijn personeelsplanning en ben veel bewuster bezig met mijn prijzen en marge."

"Tijdens de training ontving ik veel tips voor het vergroten van mijn omzet en marge. Ik kon ze direct toepassen. Invloed uitoefenen op mijn cijfers kan makkelijker dan ik dacht!"

"Mark heeft veel ervaring en dat merk je aan zijn presentatiestijl en aan de kwaliteit van de training. Aanrader voor wie graag geld overhoudt."

" Iedereen zou deze training moeten doen."

Locatie: ZiN Inspiratielab

ZiN Inspiratielab is een initiatief van Sligro en bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels en inspiratie opdoet in de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events. ZiN Inspiratielab speelt in op de laatste (food)trends & ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent. Deze training Kengetallen in de Horeca, maar ook alle andere trainingen en culinaire events worden verzorgd door toonaangevende experts. Alles om je gegarandeerd nóg beter te maken in je vak en business.

FAQ

Voor wie is de training Horeca Kengetallen?

De training Horeca kengetallen is geschikt voor horecaondernemers die meer grip willen krijgen op hun kosten door inzicht te hebben in hun kengetallen. Ook wanneer je wilt weten hoe jij je kengetallen verlaagt om meer winst uit jouw onderneming te halen, is de training Horeca kengetallen geschikt voor jou.

Wat kost de training Horeca Kengetallen?

De kosten voor de training Horeca Kengetallen zijn eenmalig € 250. Heb je een strippenkaart, dan kun je voor een vast bedrag vier trainingen naar keuze volgen. Met een membership van ZiN volgen jij en jouw organisatie een half jaar of een jaar lang onbeperkt álle exclusieve trainingen en content van ZiN

Heb je nog vragen?

Neem contact op met ZiN Inspiratielab. We helpen je graag.

Wat levert het op?

  • Je ontdekt de factoren die bepalen hoe financieel gezond jouw bedrijf is;
  • Je krijgt concrete tips hoe je de omzet en marge van jouw bedrijf vergroot, door het omlaag brengen van je kerngetallen;
  • Je leert hoe je grip krijgt op je personeelskosten;
  • Je komt te weten hoe je bedrijfseconomisch het maximale uit je onderneming haalt.


-----------

Kosten

  • Ticketprijs € 250

-----------

De trainer(s)
Mark Tamsma

Mark Tamsma heeft een afgeronde hotelschool opleiding en ging daarna aan de slag bij Deloitte binnen de Hospitality & Leisure sector. Na 10 jaar besluit hij zijn loopbaan daar te beëindigen om een eigen accountants en adviespraktijk voor de horeca op te richten. Inmiddels bedient hij meer dan 300 horecabedrijven door het hele land. Daarnaast financiert hij horecabedrijven via zijn eigen crowdfunding platform.