Groots in genieten
SCA is wereldwijd actief om koffieliefhebbers op te leiden tot barista. ZiN Inspiratielab biedt je de mogelijkheid om het SCA Barista Intermediate certificaat te behalen.
Let op! Je kunt enkel deelnemen als je in bezit bent van het certificaat: SCA Barista Foundation.
B en je nog niet in het bezit van het SCA Barista Foundation certificaat? Klik dan op onderstaande button.
De twee lesdagen in 2025 zijn:
Dinsdag 10 juni: eerst lesdag
Maandag 16 juni: tweede lesdag
Het SCA Barista programma bestaat uit drie certificeringsniveaus;
Barista Foundation, Barista Intermediate en Barista Professional.
Het SCA Barista Intermediate niveau behaal je door op de tweede lesdag een praktijk examen te doen én het online examen binnen twee weken na deze training af te sluiten.
Na het behalen van het SCA Barista Foundation én SCA Barista Intermediate certificaat staat je niks in de weg om door te groeien en te kiezen voorhet hoogste opleidingsniveau binnen SCA Barista; Barista Professional
SCA Barista Intermediate wordt afgesloten met een praktijk examen op de tweede lesdag en een online examen binnen twee weken na de training.
Na het behalen van het certificaat mag je jezelf dan ook trots een gecertificeerde SCA Barista Intermediate noemen.
Tijdens de SCA Barista Foundation theorie leer je;
• Hoe tijdens het productieproces de smaak van koffie wordt beïnvloed.
• Meer over de elementen van melk
• Hoe jíj de smaak van koffiedranken kunt beïnvloeden.
Tijdens de SCA Barista Foundation praktijk leer je:
• Hoe je de smaak beïnvloedt.
• hoe je de molen nog nauwkeuriger kan afstellen
• On der- en overextractie te proeven.
• Jouw latte art te verbeteren
• Jouw workflow tijdens het bereiden van koffie efficiënter af te stemmen
• On der- en overextractie te proeven.
0 9:00 - 09:30 ontvangst
0 9:30 - 12:15 ochtendprogramma (theorie)
- Begrijpen hoe tijdens het productieproces de smaak van koffie wordt beïnvloed.
- Leer meet over de elementen van melk
- Leer je hoe jíj de smaak van koffiedranken kunt beïnvloeden
1 2:15 - 13:00 lunch
1 3:00 - 16:30 middagprogramma (Praktijk)
- Beïnvloeden van de smaak
- de molen nog nauwkeuriger afstellen
- Onder- en overextractie proeven
- jouw Latte Art verbeteren
- Tijdens het bereiden van koffie leer je jouw workflow efficiënter af te stemmen.
09:00 - 09:30 Ontvangst
0 9:30 - 12:15 ochtendprogramma
- Jouw latte Art verbeteren
- Molen afstellen
1 2:15 - 13:00 Lunch
1 3:00 - 16:30 Praktijkexamen
De SCA Barista Intermediate vindt plaats bij ZiN Inspiratielab. ZiN Inspiratielab is een initiatief van Sligro en bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie op doet in de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events. ZiN Inspiratielab speelt in op de laatste (food)trends & ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent. Alle trainingen, trendtours en culinaire events worden verzorgd door toonaangevende experts om je gegarandeerd nóg beter te maken in je vak en business.
Voor wie is de training SCA Barista Intermediate?
De training SCA Barista Intermediate is voor iedere werkgever die nóg meer uit koffie wil halen. Je leert vanuit theorie en praktijk hoe je de volgende stappen neemt om jouw gasten de perfecte koffie te serveren.
Wat kost de training SCA Barista intermediate?
De prijs van de training SCA Barista intermediate is nu slechts eenmalig € 110. Heb je een strippenkaart, dan kun je voor een vast bedrag vier trainingen naar keuze volgen. Met een membership van ZiN volgen jij en jouw organisatie een half jaar of een jaar lang onbeperkt álle exclusieve trainingen en content van ZiN.
Heb je nog vragen?
Neem contact op met ZiN Inspiratielab. We helpen je graag.
Wat levert het op?
-----------
Kosten
-----------
Deze barista training wordt verzorgd door Rose van Asten | Your Coffee Companion en mede-eigenaar van Gesha Coffee Bar.
Rose is meervoudig Nederlands kampioen Barista in verschillende disciplines en ze bemachtigde tijdens wereldkampioenschappen viermaal een top tien plaats. Als onafhankelijk koffie-vakvrouw werkt ze in opdracht van vele koffiebranderijen en horecazaken in Nederland. Ze geeft professioneel advies over het verbeteren van koffie, SCA (Specialty Coffee Association) trainingen, verschillende barista workshops en complete koffie-opleidingen. Kortom, zij weet precies te vertellen hoe je een ultieme koffiebeleving neerzet.