Opvallend: 4x unieke warme dranken

2 minuten

Wat speelt er allemaal in de markt van warme dranken? Welke innovaties zijn er bezig, op welke trends wordt er ingespeeld en wat gebeurt er in de rest van de wereld. Vier keer een forecast van toekomstige trendy drinks voor op je menukaart.

Kazig drankje

Wie had ooit gedacht dat kaas en thee een perfecte combinatie zouden zijn. In Azië is kaas thee al enorm populair en het smaakt beter dan je initieel zou denken. Kaas thee is het best te vergelijken met bubble tea, de thee-hype die een paar jaar geleden vanuit Azië naar Nederland kwam. Maar wat houdt kaas thee precies in? Kaas thee is in principe koude -groene of zwarte- thee (met of zonder melk), dat vervolgens wordt afgemaakt met een topping van melk, cream cheese en besprenkelt met zout. Hierdoor ontstaat er een zoete drank met een hartige twist.

Natuurlijk blauw

Kiona Malinka is dé theesommelier om in de gaten te houden. Niet alleen beschikt ze over alle kennis uit de theewereld, ook heeft ze haar eigen theelijn genaamd Crusio. Haar nieuwste ontwikkeling is de 'Natural Blue Tea'. Deze frisse florale kruideninfusie krijgt een natuurlijk blauwe kleur door de toegevoegde bloemetjes uit Thailand. Voeg wat citroensap toe en zie de kleur veranderen naar helder violet! Creëer extra beleving aan tafel en laat gasten bewonderen. Natuurlijk is het ook uitermate geschikt voor mocktail & cocktail recepten!

Bulletproof coffee

Bulletproof koffie, de nieuwe sensatie onder de vooruitstrevende barista's. Je kan het al geproefd hebben tijdens een roadtrip door Bali of tijdens het fanatiek volgen van het ketogeen dieet. Bulletproof koffie is koffie waarin extra vet is gemengd. Meng koffie met één tot twee eetlepels boter van gras gevoerde koeien en één tot twee eetlepels (MCT) olie in een blender. Na een paar seconde heb je een verse kop bulletproof koffie!

Gezonde energizer

Yerba verovert de wereld. Het drankje, gemaakt van de blaadjes van de matéplant, dankt zijn populariteit aan het hoge cafeïne gehalte in combinatie met een overload aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Onlangs opende in Brooklyn, New York, de eerste Yerba-bar zijn deuren.

Meer weten?

Schrijf je in voor een ZiN Training op het gebied van drank bij ZiN Inspiratielab.

05 april 2018

Japanse thee in poedervorm: de opmars van matcha

Matcha is bezig aan een opmars. Deze Japanse thee in poedervorm wordt steeds vaker gebruikt in de keuken, maar ook heerlijk om te drinken en...

Lees meer

20 juli 2017

Je theeomzet verhogen in de zomer

Op warme zomerdagen denken je gasten misschien eerder aan een koude versnapering dan een kop thee. Waarom (en hoe) je in de zomer nog steeds...

Lees meer

15 juni 2017

Waarom je vandaag nog met Kombucha moet beginnen

Bewuste keuze én onderscheidend. Hoogste tijd om kennis te maken met Kombucha!

Lees meer