Op warme zomerdagen denken je gasten misschien eerder aan een koude versnapering dan een kop thee. Waarom (en hoe) je in de zomer nog steeds veel marge kunt maken op thee lees je hier.
Het omgekeerde effect van warme thee
Het drinken van koud water bij warme temperaturen heeft een omgekeerd effect. Je lichaamstemperatuur daalt bij het drinken van bijvoorbeeld een koud glas water, waarna je lichaam zichzelf gaat opwarmen. Je krijgt het hierdoor nóg warmer. Bij een warm drankje gebeurt dus het tegenovergestelde: je lichaamstemperatuur wordt lager. Door thee te serveren koelen je gasten juist af! Zorg dat je deze informatie op warme dagen met je gasten deelt, om relevant te zijn. Dit kan bijvoorbeeld door een wist-je-datje op de kaart, placemat of krijtbord toe te voegen.
Huisgemaakte margemaker
Wil je naast je 'normale' warme thee toch iets verfrissends serveren? Laat de thee dan afkoelen! Een huisgemaakte ijsthee is gegarandeerd een succes. Het is makkelijk om te maken, gezonder dan uit een pak én een echte margemaker! Je kunt er ook nog extra (vers) fruit en kruiden aan toevoegen. Hoe mooier de uitstraling, hoe meer je ervoor kunt vragen en hoe meer marge!
'Afkoelfruit'
Of je nou kiest voor warme of koude thee, fruit is altijd een goede toevoeging. Er zijn veel fruitsoorten die goed zijn om te eten bij tropische temperaturen. In de zomer zweet je veel en verlies je dus veel vocht, wat je op de een of andere manier weer terug in je lichaam moet zien te krijgen. Watermeloen en bananen zijn goede voorbeelden van zomerfruit, maar echt aantrekkelijke theesmaken zijn het niet. Gelukkig vullen aardbeien, frambozen en bessen ook een groot deel van je vochttekorten bij. Hier bestaan veel verschillende theesmaken van, dus de keuzes zijn bijna eindeloos.
Meer weten?
Schrijf je in voor een ZiN Training op het gebied van drank bij ZiN Inspiratielab.