Trends op het gebied van bier

3 minuten

Van populaire, nieuwe bierstijlen tot speciaalbieren en no- en low-alcoholopties.

De horeca speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van biercultuur en het introduceren van nieuwe trends op het gebied van bier. In deze blog kijken we naar actuele trends op het gebied van bier die specifiek relevant zijn voor de horeca zoals populaire, nieuwe bierstijlen, speciaalbieren en de groeiende vraag naar no- en low-alcoholopties.

Populaire, nieuwe bierstijlen

Horecagelegenheden fungeren als een smeltkroes voor bierliefhebbers en bieden een breed scala aan bierstijlen om aan diverse smaakvoorkeuren te voldoen. Enkele opvallende bierstijlen die steeds populairder worden in de horeca zijn:

Hazy IPA's

Deze troebele en fruitige India Pale Ales hebben de harten van bierliefhebbers veroverd. Je kunt hierop inspelen door een verscheidenheid aan Hazy IPA's op je menukaart aan te bieden, waardoor gasten de kans krijgen om deze trend zelf te ervaren.

Sours en Gose

Zure bieren en Gose-stijlen worden steeds meer gewaardeerd vanwege hun verfrissende smaken en complexe profielen. Een interessante toevoeging aan je bierkaart om gasten een gevarieerde en avontuurlijke bierervaring te bieden.

Barrel-aged bieren

Voor bierliefhebbers die op zoek zijn naar unieke en exclusieve smaakbelevingen zijn barrel-aged bieren interessant. Deze bieren worden gerijpt in vaten die voorheen sterke drank bevatten, waardoor ze een rijk smaakpalet ontwikkelen. Dit trekt bierliefhebbers aan die op zoek zijn naar unieke en exclusieve smaakbelevingen.

Speciaalbieren

Het aanbieden van speciaalbieren is een slimme manier om je te onderscheiden, om gasten aan je te binden en om een unieke bierervaring te creëren. Enkele opkomende trends in speciaalbieren in de horeca zijn:

Lokale en ambachtelijke bieren

Steeds meer gasten zijn geïnteresseerd in het proeven van lokale en ambachtelijke bieren. Je kunt hierop inspelen door samen te werken met lokale brouwerijen en een selectie van unieke en regionale bieren aan te bieden die niet in de reguliere supermarkten te vinden zijn.

Experimentele smaken en ingrediënten

Je komt steeds vaker speciaalbieren tegen met ongewone ingrediënten en smaakcombinaties. Denk aan bieren met toevoegingen zoals exotisch fruit, kruiden of zelfs koffie en chocolade. Deze creatieve brouwsels dagen de gasten uit om nieuwe smaken te ontdekken en hun bierhorizon te verbreden.

No- en low-alcoholbieren in de horeca

Met een groeiende bewustwording van gezondheid en welzijn, is er een toenemende vraag naar no- en low-alcoholopties in de horeca. Je kunt hierop inspelen door een verscheidenheid aan no- en low-alcoholbieren aan te bieden om gasten tegemoet te komen die minder alcohol willen consumeren zonder de smaakervaring te beperken.

 

Bier speelt een cruciale rol in de horeca. Het begrijpen en volgen van de laatste trends is essentieel  om relevant te blijven. Door de focus te leggen op opkomende bierstijlen, speciaalbieren en het aanbieden van no- en low-alcoholopties kun je een gevarieerde en aantrekkelijke bierervaring bieden aan je gasten. Of het nu gaat om het ontdekken van nieuwe bierstijlen, het genieten van ambachtelijke bieren of het tegemoetkomen aan de behoeften van bewuste consumenten: zorg dat je je gasten keer op keer verrast.

 

Meer weten over trends op het gebied van bier?

Schrijf je in voor de nieuwe Training Trends in bier bij ZiN Inspiratielab.