6 x duurzame hotspots

2 minuten

Inspiratie opdoen in eigen land? Deze zes duurzame hotspots in Nederland zijn zeker een bezoekje waard.

Duurzaam barbecueën

Een paar kuub zand zorgt bij de kiosk in het Vondelpark voor dat echte strandgevoel. Bankjes, lampen en vloerkleden maken dat gasten zich de hele zomer thuisvoelen bij BBQ Bar Braai in Amsterdam. Hier weten ze wat voor een impact het eten van vlees heeft op het milieu. Niet voor niets is 40 tot 45 % van hun gerechten vegetarisch. Shared dining, ongedwongen barbecueën kan ook duurzaam: zelfs de houtskool bij Braai is duurzaam. Je vindt Braai niet alleen in het Vondelpark, ook in de Rivierenbuurt en het Westerpark zijn ze te vinden.

50 % vegetarisch en veganistisch

Suikerkist in Breda is een Urban Grand Café, gevestigd aan de gezellige Havermarkt in Breda. De perfecte hotspot voor een heerlijke lunch of gezellige borrel. Ook vegans en vegetariërs zijn aan het juiste adres bij Suikerkist. De kaart bestaat voor 50% uit vegetarische en veganistische gerechten.

QR-codes tegen waste

Lekker eten, genieten van een drankje, voeten in het zand, muziek, spelende kinderen, loungehoekjes. De combinatie van een festival en een horecagelegenheid biedt gasten een plek in de stad waar ze een vakantiegevoel ervaren. Stadsoase de Zomertuin werkt met QR-codes en een bestelapp. Wordt een gerecht weinig besteld? Dan zorgen ze dat dit gerecht beter zichtbaar is. Door gasten ongemerkt een beetje te sturen, wordt food waste voorkomen.

De wereld over Zierikzee

Bij Roekoekoe, een knusse hotspot in het centrum van Zierikzee, wanen gasten zich op vakantie: van Kyoto tot Mexico, van Melbourne tot Oslo en van Antwerpen tot Berlijn. Inspiratie voor gerechten op de kaart komt van overal ter wereld. Roekoekoe minimaliseert hun footprint door gasten korting te geven op koffie, wanneer ze een eigen mok meebrengen.

Koken om de wereld beter te maken

Om de wereld beter te maken struinen de botanisten van De Nieuwe Winkel voor hun gerechten door voedselbossen, op natuurakkers en in ommuurde tuinen. De Nieuwe Winkel had het beste groentegerecht van van het jaar 2020 en is in datzelfde jaar uitgeroepen tot het beste groenterestaurant van Nederland. In 2021 werden de kookkunsten bekroond met een traditionele en een groene Michelinster.

Tropische vibes aan de Maas

In het voormalige Tropicana zwembad van Rotterdam, waarin Aloha gevestigd is, draait alles om low waste koken. Aloha serveert gerechten en dranken die de lokale omgeving en het seizoen representeren. De gehele werkwijze van Aloha, in zowel de bar als in de keuken, draait om maximale creativiteit en radicaal anders werken om zo min mogelijk afval te maken.

Wil je ook jouw restaurant verduurzamen? Met deze tips wordt snel verduurzamen een stuk makkelijker.

Duurzaamheid

29 juni 2019

Alles voor een gezonde levensstijl onder één dak

Je ziet het steeds vaker: crossover-concepten die sport en (gezond) eten combineren. Foodbar Warehouse, onderdeel van sportclub Het Eiland...

Lees meer
Duurzaamheid

22 januari 2018

Duurzaamheid als belangrijkste pijler in je commerciële doelstelling

Duurzaamheid is wat veel horecazaken proberen uit te stralen, maar waarin pop-up restaurant DLC nét een stapje verder gaat.

Lees meer
Duurzaamheid

15 mei 2021

Alles om een mooier en sterker landgoed door te geven

De lockdown aangrijpen voor een flinke verbouwing, je moet het maar durven. Maar Raymond Strikker van De Bloemenbeek zag de gedwongen...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen