De temperaturen dalen en de dagen worden korter. Dé gelegenheid om uit te pakken met je terras, je winterterras welteverstaan. Een perfecte manier om extra inkomsten te genereren tijdens de koude dagen. We geven je enkele tips en aandachtspunten om er zoveel mogelijk uit te halen.
Serveer kleinere, snelle gerechten
In de wintermaanden zitten gasten gemiddeld minder lang op het terras. Dus kun je ook beter gerechten serveren die sneller klaar zijn. Ga voor een kleinere buitenkaart met gerechten met minder handelingen. Bijvoorbeeld een flammkuchen of je eigen hoogwaardige hotdog. Voordeel: die kun je ook door koks met minder ervaring laten bereiden.
Spaar je keuken
Verwacht je een hoge omloopsnelheid of wil je éxtra efficiënt werken? Denk dan - zo mogelijk - aan outdoor cooking. Zo loop je elkaar in de keuken niet in de weg, hoeven je gasten minder lang te wachten én is er meer beleving buiten. Als je toch kleinere gerechten op het terras bereidt, kun je ze ook to-go aanbieden in trendy disposables. Zo bedien je direct de mensen die wél zin hebben in een lekker gerechtje, maar niet de tijd om op het terras te gaan zitten. Extra omzet.
Combineer bier en food
Bij pairings denk je vaak aan wijn met een mooi gerecht. Maar nóg meer onderscheidend: je kunt je herfst- en wintergerechten ook combineren met een mooi kruidig bier. Maar hier geldt net zo zeer: zorg voor de juiste balans. Zo serveer je bij een wat zuurder bier of een trippel bij voorkeur wat vettige gerechten of gerechten met een rokerige smaak. Goed in combinatie met bijvoorbeeld gerechten van de winterbarbecue.
Houd rekening met de invloed van temperatuur
En dan gaat het niet alleen om plates en heaters om je gasten warm te houden. Maar ook om hoe je gerechten presenteert. Wanneer het buiten erg koud is, koelen je gerechten natuurlijk ook eerder af. Houd hier rekening mee qua type servies of met de temperatuur van het bord voordat je het gerecht erop opmaakt en het buiten serveert.
Meer weten?
Schrijf je in voor een ZiN Training op het gebied van ondernemerschap bij ZiN Inspiratielab.