Meer marge op de lunch in minder tijd met Slimme Keuken

2 minuten

Hoe je meer verdient op het lunchmoment en met een kleinere personeelsbezetting toch kwaliteit biedt? Deze tips helpen je vooruit.      

Ze helpen je wanneer je nu meer uit je bestaande lunchmoment wilt halen. Maar bijvoorbeeld ook wanneer je in wilt zetten op een extra eetmoment naast het diner. Succes begint met een slimme voorbereiding.  

Gebruik slimme ingrediënten

Je kunt je soep van begint tot eind zelf maken of je vlees zelf stoven. Je kunt jezelf ook veel tijd besparen en kiezen voor slimme ingrediënten, ingrediënten die gedeeltelijk al zijn voorbewerkt. Twijfel je of dit iets voor jou is, dan is er de vuistregel: kun je het zelf niet beter maken, doordat je te weinig handjes hebt of niet de juiste kennis in huis hebt, besteed het dan uit. Het voordeel hiervan is bovendien dat je kunt vertrouwen op een constante kwaliteit. Het werk is namelijk al gedaan door professionals die weten wat ze doen.  

Werk met slimme recepten

Slimme ingrediënten vragen natuurlijk op slimme gerechten: het gaat om de juiste samenstelling en om het resultaat. Door slimme ingrediënten op de juiste manier in te zetten, breng je de bereidingstijd en arbeidskosten verder terug. Extra voordeel: je houdt meer tijd en aandacht over voor gerechten die meer aandacht vergen.  

Zet een slim calculatiedocument in

Een beter inzicht zorgt voor meer grip op je kosten. Met een calculatiedocument krijg je inzicht in de kostenopbouw van je gerecht (zowel van de producten als de productie). Daardoor kun je -samen met je accountmanager- sturen op cijfers en de juiste marge bepalen per gerecht. 

Ga slim om met waste

Waste wil eigenlijk zeggen dat je te veel inkoopt of niet alles uit je product haalt. Waste terugdringen zorgt voor betere marges en meer omzet. Gebruik restanten bijvoorbeeld in een ‘gerecht van de dag’. En beperk het aantal verschillende producten wat je inkoopt per recept dankzij slimme ingrediënten.  

De voordelen van Slimme Keuken 

Met Slimme Keuken van Sligro haal je nog meer uit je lunch. Je past het toe zoals het jou en je zaak past. Robin Wijnen van Quisine vertelt bijvoorbeeld: ‘Door 70% Slimme Keuken gerechten op de menukaart te zetten, heb ik tot wel twee man minder personeel in de keuken nodig. Een enorme kostenbesparing dus!’

Benieuwd wat Slimme Keuken voor jou kan betekenen? Kijk sligro.nl/slimmekeuken

Ondernemerschap

26 maart 2019

Basics: 2 aandachtspunten voor menu-engineering

Haal meer rendement uit je menukaart aan de hand van kleine aanpassingen om meer uit je gerecht te halen. Wat basisvragen om rekening mee te...

Lees meer
Ondernemerschap

19 november 2016

Sotto Lounge heeft toegang tot de meest unieke wijnkelder van Nederland

High-end catering, workshops een restaurant en de meest exclusieve wijnvoorraad van heel Nederland. Dat is wat Wilco van den Baar dagelijks...

Lees meer
Ondernemerschap

05 januari 2019

Een buitenwijk als ideale restaurantlocatie

Restaurant Bij Guusjes en Op Zuid liggen beide in de buitenwijken van Utrecht. Een strategische zet: een hotspot in de wijk worden in plaats...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen