Onderscheiden door te combineren 

3 minuten
Met Lunch at your desk, onderdeel van Bread & Salad in Amsterdam, wil Bart van Oorschot zich in de toekomst onderscheiden van ‘de grote jongens’ binnen de bedrijfscatering.
 

Wie - Bart van Oorschot
Wat - eigenaar Bread & Salad
Concept - Lunch at your desk
Site - breadandsalad.nl / lunchatyourdesk.nl
 

Wat is Lunch at your desk?

‘Het is een spin-off van Bread & Salad. Door de maatregelen rondom corona kunnen we als bedrijfscateraar niet meer met buffetten werken. Met het nieuwe concept geven we een andere invulling aan bedrijfscatering. We verzorgen nu online te bestellen lunch bij bedrijven door diverse broodjes en salades aan de bureaus van medewerkers te bezorgen.’  

Hoe werkt het?

‘We werken nog steeds vanuit de keukens van bedrijven. Mensen kunnen dagelijks tot 10 uur lunch bestellen. 

Dit kan via onze website waarop elke opdrachtgever een een eigen account kan aanmaken. Hun medewerkers kunnen op elk moment van de dag vanaf elk device inloggen en een bestelling plaatsen. Net als de vaste buffetprijzen, werken we nu ook met vaste prijzen voor een volledige lunch. Er is keuze tussen een broodje voor € 3,02 en een salade voor € 4,40.’ 

Wat is de kracht van Lunch at your desk?

‘Doordat wij -net als met Bread & Salad- een ‘no waste’ beleid hanteren, kopen we producten die nog maar kort in de schappen van de groothandel kunnen liggen. Zo kunnen wij een groot assortiment aan luxere producten aanbieden voor scherpe prijzen. Voor de groothandel biedt dit ook voordelen: zo voorkomen ze dat ze producten verspillen. No waste dus. Dat vinden we heel belangrijk.’

Welke voordelen heeft het voor de opdrachtgever?

‘Er is door ons concept weinig traffic binnen een bedrijf. Heel belangrijk in deze periode. Mensen hoeven hun werkplek niet te verlaten en kunnen toch genieten van een lekkere lunch. Omdat bestellen tot op de dag zelf kan, loopt een bedrijf niet tegen onnodige kosten aan. Een groot voordeel voor werkgevers nu werknemers vaker onverwacht thuis moeten werken.’

Hoe koop je hierop in?

‘We rijden momenteel ongeveer twee keer per week naar de groothandel. Is het onverwacht heel druk? Dan zijn we flexibel en rijden we nog een keertje extra. We werken nu vaker ad hoc. Gelukkig is de personeelsbezetting bij een aantal opdrachtgevers redelijk constant. Zo werken architecten- en reclamebureaus met hele zware programma’s, dat is thuis op een laptop niet te doen. Zij werken dus gewoon dagelijks op kantoor.’ 

Hoe gaat het nu met Lunch at your desk?

‘Lunch at your desk is een mooie, op de toekomst gerichte, online oplossing om mee door te gaan. Het aantal gasten wat nu lunch bij ons afneemt, is gemiddeld 20% van het reguliere aantal gasten. Toch gaat het, ondanks de maatregelen rondom covid, niet slecht. We zijn nog steeds gemotiveerd en hard aan het werk. We willen sterker uit deze crisis komen. We breiden ons gastenbestand uit  voor als mens weer naar kantoor mag en de horeca weer open mag.’

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

‘In de toekomst willen we de concepten van Lunch at your desk en Bread & Salad combineren. Zo kunnen we medewerkers van bedrijven de keuze bieden: loop je vandaag langs het buffet of bestel je een online lunch? Door onze flexibele concepten te combineren, willen we ons meer onderscheiden op de markt.’ 

Meer weten?

Schrijf je in voor een ZiN Training op het gebied van ondernemerschap bij ZiN Inspiratielab.