In 4 stappen de perfecte online menukaart

2 minuten
Natuurlijk hang je een menukaart buiten je zaak om gasten te verleiden. Maar ook een goede en duidelijke online menukaart is onmisbaar. Restaurantengine weet waar je op moet letten.

Geen pdf meer op je site!


Veel restaurants hebben hun online menukaart als pdf op de website staan. Niet meer doen! Om drie redenen:

  1. Pdf's zijn gebruikersonvriendelijk. Ooit wel eens geprobeerd om een pdf op je mobiel te openen en te lezen? Juist.

  2. Pdf's zijn niet interactief. Ze openen in een apart venster en daardoor zijn potentiële gasten weg van je site.

  3. Pdf's zijn statisch en moeilijk aan te passen. Voor elke kleine verandering moet je een nieuwe pdf maken. Omslachtig dus. En daardoor tijd- en geldrovend.


Aparte menukaart-pagina


Wat moet je dan wel doen? Maak gewoon een aparte menukaart-pagina op je site. Gebruiksvriendelijker en makkelijker voor jezelf.

Gebruik foto's in je online menukaart


Door relevante en stijlvolle foto's te gebruiken wordt het menu niet alleen mooier, je laat ook zien waar je voor staat: kwaliteit. Gebruik foto's van verse ingrediënten bijvoorbeeld. Goede foto's zorgen er ook voor dat je menukaart sneller gedeeld wordt, op Facebook bijvoorbeeld.

Hou het simpel


Een online menukaart moet doen wat het moet doen: jouw gerechten op een heldere manier presenteren. Overzichtelijk. Dus bijvoorbeeld lunch en diner op aparte pagina's. Gebruik een simpele letter en een eenvoudige lay-out. Je potentiële gast moet makkelijk het menu kunnen scannen.
Nog een tip: geen euroteken voor je gerechten plaatsen. Alleen het bedrag is voldoende. Een euroteken werkt psychologisch: 'dit kost geld'.

Niet vergeten: telefoonnummer en e-mail


Als gasten willen reserveren, willen ze dat a la minute kunnen doen. Dus niet terugbladeren naar de contactpagina. Maak het ze zo makkelijk mogelijk. Zet bij je online menukaart een e-mailadres waar mensen meteen kunnen reserveren of een button om producten te bestellen. Plaats vooral op elke pagina van de kaart je je telefoonnummer en e-mailadres.

En wil je het nieuwste van het nieuwste op je menukaart? Dit zijn dé trends op de menukaart voor 2014.
Slim Bezig!

09 september 2021

Slim koken met Slimme Keuken

Vrijwel elke horecaondernemer heeft tegenwoordig te maken met personeelstekort. Ondanks dat startte Robin Wijnen en zijn compagnons in 2020...

Lees meer
Training
Online marketing

Training Verbeter je website

Altijd volle bak: een website die van bezoekers gasten maakt!

Bekijk training
Ondernemerschap

12 juni 2021

Hoe een kookstudio en een eetcafé elkaar versterken

Eetcafé De Barrier was een half jaar gesloten en Kookstudio Gewoon Koen ruim een jaar. Koen Kanters vertelt hoe hij deze tijd benutte.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen