Upsell-tips: 5 Perfecte beer & bite-combinaties

2 minuten

Van een heerlijke IPA naar een fris en fruitig witbiertje. Momenteel valt er eindeloos te variëren met bier. Maar ieder biersoort heeft zijn eigen smaakcombinatie. Benieuwd naar welke smaken zorgen voor een heerlijke combinatie en dus meer omzet door upselling?
 

Adviesje voor op de kaart: zet bij ieder biertje een passende ‘bite’-tip en vertel je gasten erover. Een goed speciaalbiertje maakt immers hongerig.

IPA
IPA werd extra zwaar gebrouwen en gehopt om lange zeereizen te overleven. Via de Amerikaanse Craft Beer Revolution is de IPA weer in Europa teruggekeerd. Nederlandse IPA zoals Jopen Mooie Nel en de IPA Brouwerij ‘t IJ bevatten een bittere afdronk met fruitige tonen. Lekker bij salades of ijs. Maar ook burrito’s, gegrild vlees en kruidige gerechten zoals een indian curry zijn een heerlijke combinatie.

Blond bier
Krachtige blonde bieren zoals Brand Zwaar Blond of Leffe Tripel hebben een zwaar karakter. Fruitige, hoppige geuren met een relatief hoog moutgehalte.
Uitstekend in combinatie met kaas. Denk aan een kaasplankje of kaassnacks. Ook heerlijk bij vis, verfijnde gerechten en oosterse smaken.

Donker bier
De bekendste donker bieren zijn de dubbels, stouts en gerstewijnen. Donker bier zoals St. Bernardus Abt 12 combineert heerlijk met gekruide Mexicaanse gerechten, gerijpte kaas, chocolade,  wildgerechten en gegrild vlees. De stevige bitters vallen mooi weg tegen het hartige vlees.

Witbier
Fris en fruitig met een zachte smaak. Lekker op terras voor zonnige temperaturen en heerlijk in combinatie met een gazpacho of een zomerse fruitsalade. Daarnaast ook lekker bij sushi, halfzachte en pittige kazen en (lichte)visgerechten zoals witvis, oesters of mosselen.

Bockbier
Een écht seizoensbier. In oktober, wanneer de bladeren aan de bomen verkleuren, wordt een eerste vat aangeslagen. Een bovengegist biertje waarin je een vleug karamel duidelijk herkent. Heerlijk te combineren met volle, vlezige en diepe smaken in producten zoals drumsticks, chorizo, lamskoteletjes en rijpe tot overrijpe kazen.

Ondernemerschap

11 juni 2020

5 redenen waarom je juíst nu moet kiezen voor constante kwaliteit en gemak

5 redenen die je in overweging kunt nemen om in de keuken met producten te werken die je tijdswinst geven!

Lees meer
Ondernemerschap

11 juni 2020

‘Kwaliteit waarborgen lukt beter dan ooit’

Rik Jansma van Basiliek vertelt over het borgen van kwaliteit. En drie nieuwe concepten om extra inkomsten te genereren.

Lees meer
Ondernemerschap

19 juni 2021

De kracht van opschalen

Tijdens de eerste horecasluiting opende Paul van de Vegte een drive in. Drive Indo is zo’n succes, dat het ook na de lockdown blijft bestaan...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen