Nieuwe leerlijn van Sligro helpt horecaprofessionals om succesvol leermeester te worden én te blijven

3 minuten

Leermeesters zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van jonge medewerkers in de horeca. Ze begeleiden, beoordelen en leiden de vakmensen van morgen op. Gezien het huidige personeelstekort in de horeca, kunnen er niet genoeg leermeesters zijn om het mooie horeca vak van generatie op generatie over te dragen. Bovendien: een leermeester kan een carrière maken of breken. Om horecaprofessionals te helpen om succesvol leermeester te worden én te blijven biedt Sligro je de mogelijkheid om in vier dagen erkend SVH Leermeester Horeca te worden, inclusief een serie trainingen om succesvol leermeester te blijven. 

Sligro helpt horecaprofessionals om succesvol Leermeester Horeca te worden én te blijven
Sietse Blummel (Executive Chef ZiN Inspiratielab | Sligro Food Group): “Bij Sligro vinden we het belangrijk dat er voldoende succesvolle leermeesters zijn om jongeren te enthousiasmeren voor het werken in de horeca. Dat de fijne kneepjes van het prachtige vak worden doorgegeven aan de volgende generatie. Om ze nieuwe inzichten te bieden en om ze enthousiast te maken én te houden voor het werken in de horeca. Het is belangrijk om vaardigheden op de juiste manier aan te leren en dat ze de juiste begeleiding krijgen.”

In vier dagen erkend SVH Leermeester Horeca
Vanaf dit najaar biedt Sligro je de mogelijkheid om in vier dagen erkend SVH Leermeester Horeca te worden. Het leertraject bestaat uit drie lesdagen bij ZiN Inspiratielab. Op de vierde dag vindt er het SVH examen plaats waarna de horeca weer een nieuwe groep erkende Leermeesters rijker is. 

Extra: nieuwe leerlijn om succesvol te blijven als leermeester 
Leermeester worden is de eerste stap. Maar ook leermeester blijven, met plezier nieuw horecatalent coachen én leidinggeven aan jonge horecaprofessionals kan een uitdaging zijn. Daarom biedt Sligro bij ZiN Inspiratielab niet alleen de opleiding Leermeester aan, maar ook een nieuwe leerlijn om succesvol te blijven als leermeester. Met aanvullende trainingen - zoals een Opfriscursus SVH Leermeester Horeca, de Training Leidinggeven aan Generatie Z en diverse trainingen op het gebied van Leidinggeven - leer je jouw rol als leermeester op z’n best uit te blijven voeren. Dankzij deze leerlijn ben én blijf je enthousiast en gepassioneerd om de fijne kneepjes van het prachtige vak door te geven en blijft je kennis up to date. 

Veel animo
Er is veel animo voor de Training SVH Leermeester Horeca én voor het Leermeester Vervolgtraject bij ZiN Inspiratielab. Kristel Heerkens (Digital & Programma Manager ZiN Inspiratielab | Sligro Food Group): “Het traject voor dit najaar was binnen enkele dagen helemaal volgeboekt. Het is fijn om te zien dat zoveel horecaprofessionals enthousiast zijn om leermeesters te worden en dat we horecaprofessionals hiermee echt verder kunnen brengen. In 2025 zijn er weer meer dan voldoende plaatsen beschikbaar om succesvol leermeester te worden en te blijven. We kijken er naar uit om veel horecaprofessionals hiermee verder te helpen.”

Samengevat

  • Behaal in 3,5 dag je SVH Leermeester Horeca Diploma (inclusief SVH examen)
  • Vijf vervolgtrainingen om je rol als leermeester succesvol uit te kunnen blijven voeren:
  • Na het afronden van de Leerlijn Leermeester weet je wat het opleiden, begeleiden en beoordelen van leerlingen en stagiaires binnen een leerbedrijf inhoudt.

Meer weten over de Leerlijn Leermeester bij ZiN Inspiratielab? 
Lees meer op zin.sligro.nl/leerlijnleermeester.