Inzetten op een all-season concept

2 minuten

Waar je vroeger gasten in de zomermaanden op het terras ontving en in de wintermaanden binnen, is dat tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Bij steeds meer zaken zien we de seizoenen vervagen. Zo is een terras ook tijdens koudere dagen een middel om extra gasten te kunnen ontvangen. Waar je daarbij aan kunt denken en wat je niet moet vergeten?

Een flexibel dak

Met een (uitschuifbare) overkapping en glazen schuifwanden creëer je een terras wat ook bij regen en zelfs in de winter kan worden gebruikt. Vergeet de heaters en de matchende inrichting niet. Een voorbeeld? Deze zaak draait daardoor beter dan ooit tevoren.

Buiten koken

Met outdoor cooking of een buitenbar sla je meerdere vliegen in één klap. Natuurlijk bied je de beleving op het terras en een kijkje in de mobiele keuken. Maar het biedt ook in de tijd van social distancing voordelen. Wellicht houd je meer ruimte over in de keuken of achter de bar binnen en kun je toch meer gasten bedienen. Of kun je qua routing efficiënter werken. Houd natuurlijk rekening met de 1,5 meter afstand en de juiste signing (bijvoorbeeld vaste looproutes). 

De kaart

Serveer dranken en gerechten waar je gasten een warm gevoel van krijgen. Letterlijk en figuurlijk. Vervang je zomerse cocktails voor koffie- of theecreaties of chocococktails. En je salades voor stoofpotjes, flammkuchen of andere creaties uit het seizoen. Houd er wel rekening mee dat mensen wanneer het kouder wordt, minder lang op het terras zitten. Dus serveer vanuit buiten gerechten die sneller klaar zijn en minder handeling nodig hebben. Ook handiger wanneer je krap zit in je personeelsbezetting. 

De juiste aankleding

Vuurkorven, buitenhaarden, plates, kaarsen, servies, andere kleuren kussens. Met de juiste accessoires tover je een zomers terras eenvoudig om tot een herfstterras of winterterras. Vergeet ook de eyecatchers niet. Bijvoorbeeld fleurige planten in het voorjaar en in de zomer. Pompoenen in de herfst en dennentakken rondom kerst

De kleding

Iets waar je wellicht niet direct aan denkt bij een herfst- of winterterras, is de kleding van je medewerkers. Maar buiten of gedeeltelijk buiten werken, stelt natuurlijk andere eisen dan werken binnen. Een zwart bedrijfsoverhemd met een schort kan voor buiten of op het deels omsloten terras wel erg fris zijn. 

Meer handvatten voor een uniek all-season concept en een slimme, onderscheidende kaart? 
Zie ook deze trainingen:
Conceptdenken 
Menucalculatie en menu-engineering

Trends & Travel

11 juli 2019

5x anders Aziatisch (street)food

Je onderscheiden met je menukaart? Of wil je het met je foodtruck nét wat exclusiever aanpakken dan de foodtruck iets verderop? Laat je...

Lees meer
Trends & Travel

08 juni 2019

Juist de verschillen aan tafel brengen mensen bij elkaar

Het eenmalige diner voor 155 personen was binnen 4 uur volgeboekt. De avond diende vooral om vastenden en niet-vastenden met elkaar in...

Lees meer
Trends & Travel

17 november 2018

Innoveren met meesterwerken

Creative chef Robert Danse en marketing manager Jorg Wiltink van Maison van den Boer vertellen hoe zij als cateraar inzetten op innovatie en...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen