Inzetten op een all-season concept

2 minuten

Waar je vroeger gasten in de zomermaanden op het terras ontving en in de wintermaanden binnen, is dat tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Bij steeds meer zaken zien we de seizoenen vervagen. Zo is een terras ook tijdens de komende koudere dagen een middel om extra gasten te kunnen ontvangen. Waar je daarbij aan kunt denken en wat je niet moet vergeten?

Een flexibel dak

Met een (uitschuifbare) overkapping en glazen schuifwanden creëer je een terras wat ook bij regen en zelfs in de winter kan worden gebruikt. Vergeet de heaters en de matchende inrichting niet. Een voorbeeld? Deze zaak draait daardoor beter dan ooit tevoren

Buiten koken

Met outdoor cooking of een buitenbar sla je meerdere vliegen in één klap. Natuurlijk bied je de beleving op het terras en een kijkje in de mobiele keuken. Maar het biedt ook in de tijd van social distancing voordelen. Wellicht houd je meer ruimte over in de keuken of achter de bar binnen en kun je toch meer gasten bedienen. Of kun je qua routing efficiënter werken. Houd natuurlijk rekening met de 1,5 meter afstand en de juiste signing (bijvoorbeeld vaste looproutes). 

De kaart

Serveer dranken en gerechten waar je gasten een warm gevoel van krijgen. Letterlijk en figuurlijk. Vervang je zomerse cocktails voor koffie- of theecreaties of chocococktails. En je salades voor stoofpotjes, flammkuchen of andere creaties uit het seizoen. Houd er wel rekening mee dat mensen wanneer het kouder wordt, minder lang op het terras zitten. Dus serveer vanuit buiten gerechten die sneller klaar zijn en minder handeling nodig hebben. Ook handiger wanneer je krap zit in je personeelsbezetting. 

De juiste aankleding

Vuurkorven, buitenhaarden, plates, kaarsen, servies, andere kleuren kussens. Met de juiste accessoires tover je een zomers terras eenvoudig om tot een herfstterras of winterterras. Vergeet ook de eyecatchers niet. Bijvoorbeeld fleurige planten in het voorjaar en in de zomer. Pompoenen in de herfst en dennentakken rondom kerst

De kleding

Iets waar je wellicht niet direct aan denkt bij een herfst- of winterterras, is de kleding van je medewerkers. Maar buiten of gedeeltelijk buiten werken, stelt natuurlijk andere eisen dan werken binnen. Een zwart bedrijfsoverhemd met een schort kan voor buiten of op het deels omsloten terras wel erg fris zijn. 

Meer handvatten voor een uniek all-season concept en een slimme, onderscheidende kaart? 
Zie ook deze trainingen:
Conceptdenken 
Menucalculatie en menu-engineering 
Wild 
Thee is hot!

Trends & Travel

29 november 2018

Dé hotspots voor komende zomer

Nederlanders eten steeds vaker buiten de deur en de vraag naar hippe food- en horecaconcepten neemt toe. Zomerse inspiratie met deze vijf...

Lees meer
Trends & Travel

10 september 2019

Hoe Happyhappyjoyjoy culinair blijft experimenteren

Als executive chef heeft Joost de Bruijn de leiding over de drie vestigingen van de Amsterdamse hotspot Happyhappyjoyjoy.

Lees meer
Trends & Travel

28 december 2017

3D Food printing, kans of bedreiging?

We leven in een bijzondere tijd. De technologische ontwikkelingen in de wereld volgen elkaar in rap tempo op. In de wereld van food is dat...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen