Gaan deze trends het worden?

2 minuten

We deelden natuurlijk al vijf internationaal gespotte trends met je, maar de trendwatchers van WhysGuys spotten nog meer trends in het buitenland. Wie weet zien we ook onderstaande trends in ons land terug.

Simple yet classy

Highballs zijn al een tijdje populair, maar zien we op drankenkaarten toch weinig terug. Jammer, want doordat Highballs uit slechts twee ingrediënten bestaan, kan iedereen een lekkere cocktail maken. Een cocktailshaker is niet meer nodig en lang wachten op een cocktail is voor de gast verleden tijd. Werk de highball af met ijsblokjes en een stukje garnering als munt of een schijfje citroen en je serveert een heerlijke blikvanger.

Uniek dineren

Met vrienden of volstrekt vreemden dineren op een unieke locatie. Het staat garant voor gezelligheid, verhalen delen, elkaar beter leren kennen en zelfs nieuwe vrienden maken. Het idee is dat je samen aan één lange tafel dineert in bijvoorbeeld een metro of verlaten fabriek. We spotten al mooie, bijzondere vormen in het buitenland. Wij kunnen niet wachten tot deze vorm van dineren in Nederland wordt omarmd.

Liefde voor producten

Laat je gasten zien hoeveel liefde je hebt voor de door jou gebruikte producten en recepten. Neem ze mee in jouw verhaal. Brouw, destilleer of fermenteer je zelf? Dat mag natuurlijk gedeeld worden op de kaart. Maar vergeet ook de tafelbereiding van een mooi gerecht niet. Vertel het verhaal van jouw signature dish. Aan beleving en romantiek zal het de gasten niet ontbreken.

Berkenwijn

Wie zegt dat wijn van druiven gemaakt is? In de uitgestrekte bossen van Noord-Zweden, maken ze een gebalanceerde, tintelende en heerlijk mousserende wijn van berkensap. Jaar in jaar uit wordt het berkensap zorgvuldig geoogst via kleine gaatjes die in de stam van de boom zijn geboord. Het sap wordt gepasteuriseerd en opgeslagen in speciale vaten om het schoon en vers te houden. De berkenboom ondervindt geen nadeel van het oogstproces en het bos blijft gezond. Een goed verhaal voor elke sommelier en een uniek product op elke wijnkaart.

Ontbijt op de kaart

Door het vele thuiswerken is ontbijten booming. Ontbijt overslaan of even een boterham achter het stuur of boven een toetsenbord eten is er niet meer bij. Een goed ontbijt zorgt voor een gebalanceerde energiehuishouding. Er is geen beter moment om ontbijtmenu’s, to go, delivery en ontbijt abonnementen op de kaart te zetten. Ook het ‘ouderwetse’ krantje en croissantje met jus ‘d'orange, koffie verkeerd of een kop thee mag natuurlijk niet ontbreken. Kortom: geef je zaak een boost door in te spelen op de laatste trends die passen binnen het concept.

Trends & Travel

03 oktober 2017

Wat je leert van de beste horecazaken in Groot-Brittannië

Inspiratie van over de grens. Deze week werden de winnaars van de AA Hospitality Awarts in het Verenigd Koninkrijk bekend. We zetten enkele...

Lees meer
Trends & Travel

13 oktober 2016

Trendalert: robots in de horeca

Schel in contrast met de opkomende trend van het steeds vaker 'offline' gaan, staat de trend van smart-toepassingen.

Lees meer
Trends & Travel

24 augustus 2017

Zo zet je interieur van je zaak in als trekpleister

Een goede eerste indruk van je zaak bij je gasten is voor iedere ondernemer cruciaal. Zeker omdat een hechte loyale gastenkring het verschil...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen