Groots in genieten
Fermenteren, wat is dat precies? Fermenteren klinkt nu ineens heel hip maar eigenlijk doen we het al decennia. Dagelijks consumeren we ook veel gefermenteerde producten, denk daarbij aan koffie, brood, yoghurt, bier en wijn. Fermenteren is het ''veranderen'' van voedsel door middel van bacteriën, schimmels en/of gisten. Naast dat het de houdbaarheid van jouw producten verlengd, voegt het dus ook vaak smaak toe.
Topchef Michael van de Kroft neemt je mee in zijn wereld van fermentatie. Hij leert je tijdens zijn training de basis van fermenteren, welke richtlijnen je aan moet houden en hoe je super smaakvolle componenten kunt maken. Je doet veel inspiratie op tijdens zijn training en je zal merken dat de basis van het fermentatieproces een stuk minder spannend is dan je denkt. Wil jij jouw gasten verrassen door te gekke gefermenteerde componenten op jouw bord te serveren? Schrijf je dan vandaag nog in voor de training Fermenteren.
09:30 - 10:00 Ontvangst
10:00 - 10:15 Introductie en kennismaking
10:15 - 12:15 training Fermenteren
12:15 - 13:00 Lunch
De training Fermenteren vindt plaats bij ZiN Inspiratielab. ZiN Inspiratielab is een initiatief van Sligro en bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie op doet in de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events. ZiN Inspiratielab speelt in op de laatste (food)trends & ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent. Alle trainingen, trendtours en culinaire events worden verzorgd door toonaangevende experts om je gegarandeerd nóg beter te maken in je vak en business.
Voor wie is de training Fermenteren?
De training Fermenteren is voor iedere werkgever die meer wil werken met fermentatie in eigen keuken en gefermenteerde producten op de menukaart. Je leert de basis van fermentatie en kunt met de kennis daarna zelf aan de slag om gefermenteerde producten op jouw menukaart te introduceren.
Wat kost de training Fermenteren?
Deze training kost eenmalig € 250. Met een ZiN Membership of ZiN strippenkaartcode kun je kosteloos deelnemen aan deze training!
Heb je nog vragen?
Neem contact op met ZiN Inspiratielab. We helpen je graag.
Wat levert het op?
-----------
Kosten
-----------
Michael van der Kroft is eigenaar en chef-kok van Restaurant Tres in Rotterdam. In dit restaurant, waar zijn vaste menu bestaat uit 18 servings, wilt hij een intieme setting creeëren waar zijn gasten zorgeloos kunnen genieten van het werk van de boeren en ambachtslieden waar hij mee samenwerkt. Met deze boeren en ambachtslieden werkt hij aan de filosofie van het restaurant; ''Complex without being complicated''