3x dorstlessende margepakkers voor op het terras

2 minuten
Het terrasseizoen is hét moment om je omzet een boost te geven met eigen dorstlessende creaties. Voordelig qua inkoop, gezond, gemakkelijk te bereiden en aantrekkelijk gepresenteerd voor je gast.
Dit is hét moment om je omzet een boost te geven met eigen dorstlessende creaties. Dranken- en ijsklassiekers bereid op basis van water. Voordelig qua inkoop, gezond, gemakkelijk te bereiden en zo aantrekkelijk gepresenteerd dat je gast daar best wat meer voor wilt betalen.

Zelfgemaakte ijsthee


Met homemade ice tea serveer je een verfrissende traktatie met een kostprijs die een fractie is van een ready-to-drink variant. En je kunt er ook nog eens volledig je eigen twist aan geven. Hoe meer je uitpakt met smaak en presentatie, hoe meer je gast bereid is ervoor te betalen. Zo pak je op een zelfbereide groene jasmijn ijsthee met inkoop per glas van 0,42 euro en verkoopprijs 3,71 al 89% marge. Serveer je ijsthee in een groot glas of een drankcontainer gevuld met seizoensfruit voor nog meer aantrekkingskracht.


Fresh lemonade


Inmiddels een ongekende terrasklassieker: je eigen verse fresh lemonade. Dorstlessend, verkoelend én gezond. Het mooie aan een fresh lemonade? Net als bij je zelfgemaakte ijsthee is er alle ruimte voor je eigen signatuur. Voeg vers fruit, groenten, kruiden en ijs toe aan het water of bijvoorbeeld jenever voor een extra punch. Bij fresh lemonades lopen de marges in de meeste gevallen op tot wel 80%. Je kunt je lemonade volledig zelf bereiden óf het net wat gemakkelijker aanpakken. Met infusions breng je plat, bruisend of kokoswater nog sneller op smaak.


Homemade ijslolly's


Extra leuk voor je jonge gasten, maar eigenlijk voor elke gast die wel wat verkoeling kan gebruiken. Bedenk en maak je eigen unieke smaak waterijs. Zonder kleur-, geur- en smaakstoffen zodat je ook inspeelt op de behoefte van je bewuste gast. Zo wordt een simpele ijslolly ineens een trendy margemaker. Maak de uitstraling extra bijzonder door eerst een laag in te vriezen en dan vers fruit, eetbare bloemen of kruiden toe te voegen. Alsof het zweeft in het ijs. Dan hebben we het al snel over marges van boven de 70%. Extra handig: ijs blijft lang goed in de vriezer, dus je kunt gemakkelijk een voorraad opbouwen op een rustiger moment.



 
Training
Drank

Training Cocktails

Aan de slag met margerijke & verrassende cocktails voor je gasten!

Bekijk training
Drank

26 juni 2017

Vijf criteria waar het perfecte cocktailglas aan moet voldoen

Daryl Lieuw-On is bartender bij restaurant en cocktailbar New York Basement in Rotterdam. Hij werkt het liefst met het glaswerk van Libbey....

Lees meer
Drank

10 mei 2018

Wat drinken we in 2018: dit zijn de trends

Consumenten drinken bewuster dan ooit en de ontwikkelingen op het gebied van alcoholvrije dranken gaan sneller dan ooit. Dit zijn de...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen