3x dorstlessende margepakkers voor op het terras

2 minuten
Het terrasseizoen is hét moment om je omzet een boost te geven met eigen dorstlessende creaties. Voordelig qua inkoop, gezond, gemakkelijk te bereiden en aantrekkelijk gepresenteerd voor je gast.
Dit is hét moment om je omzet een boost te geven met eigen dorstlessende creaties. Dranken- en ijsklassiekers bereid op basis van water. Voordelig qua inkoop, gezond, gemakkelijk te bereiden en zo aantrekkelijk gepresenteerd dat je gast daar best wat meer voor wilt betalen.

Zelfgemaakte ijsthee


Met homemade ice tea serveer je een verfrissende traktatie met een kostprijs die een fractie is van een ready-to-drink variant. En je kunt er ook nog eens volledig je eigen twist aan geven. Hoe meer je uitpakt met smaak en presentatie, hoe meer je gast bereid is ervoor te betalen. Zo pak je op een zelfbereide groene jasmijn ijsthee met inkoop per glas van 0,42 euro en verkoopprijs 3,71 al 89% marge. Serveer je ijsthee in een groot glas of een drankcontainer gevuld met seizoensfruit voor nog meer aantrekkingskracht.


Fresh lemonade


Inmiddels een ongekende terrasklassieker: je eigen verse fresh lemonade. Dorstlessend, verkoelend én gezond. Het mooie aan een fresh lemonade? Net als bij je zelfgemaakte ijsthee is er alle ruimte voor je eigen signatuur. Voeg vers fruit, groenten, kruiden en ijs toe aan het water of bijvoorbeeld jenever voor een extra punch. Bij fresh lemonades lopen de marges in de meeste gevallen op tot wel 80%. Je kunt je lemonade volledig zelf bereiden óf het net wat gemakkelijker aanpakken. Met infusions breng je plat, bruisend of kokoswater nog sneller op smaak.


Homemade ijslolly's


Extra leuk voor je jonge gasten, maar eigenlijk voor elke gast die wel wat verkoeling kan gebruiken. Bedenk en maak je eigen unieke smaak waterijs. Zonder kleur-, geur- en smaakstoffen zodat je ook inspeelt op de behoefte van je bewuste gast. Zo wordt een simpele ijslolly ineens een trendy margemaker. Maak de uitstraling extra bijzonder door eerst een laag in te vriezen en dan vers fruit, eetbare bloemen of kruiden toe te voegen. Alsof het zweeft in het ijs. Dan hebben we het al snel over marges van boven de 70%. Extra handig: ijs blijft lang goed in de vriezer, dus je kunt gemakkelijk een voorraad opbouwen op een rustiger moment.



 
Ondernemerschap

05 juni 2020

Hoe beperkingen mogelijkheden bieden

Een cocktailunit op het terras, tafeltjes aan de overkant van de straat, dineren in de cocktailbar en meer tijd voor gasten. Edgar...

Lees meer
Drank

19 februari 2019

Drie trends voor verrassende cocktails

Gin-tonic, rum-cola of whisky-ginger ale. Klassieke cocktails die al honderden jaren worden gedronken, maar steeds in een nieuw jasje worden...

Lees meer
Drank

29 juni 2018

Aziatische cocktails: 'Voor alle momenten van de dag'

Aziatische cocktails zijn geschikt voor ieder moment van de dag. Geïnspireerd op smaken uit de Aziatische keuken. Mixologist Dyan Tjon op...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen