Hoe je een succes maakt van je pop-up restaurant

3 minuten
Tweeëneenhalve maand geleden kwam het idee naar boven en nu heeft Freek van Hek van zijn pop-up restaurant een daverend succes gemaakt. Zijn grootste tip voor het opzetten van een pop-up restaurant?
Tweeënhalve maand geleden kwam het idee naar boven en nu heeft Freek van Hek van zijn pop-up restaurant een daverend succes gemaakt. Er waren amper verbeterpunten en dat heeft hij niet in z'n eentje voor elkaar gekregen. Zijn grootste tip voor het opzetten van een pop-up restaurant? 'Je moet durven, lef hebben. Dat zorgt ervoor dat je dromen uitkomen!' Maar er zijn nog meer tips als het gaat om het opzetten van een pop-up concept.

'Met behulp van mijn netwerk is het me gelukt om alles in zo'n korte tijd te regelen. Samen met mijn compagnon Sergio Hernandez, die verantwoordelijk was voor de drank, hebben we een prachtig 11-gangenmenu geserveerd. We hebben ontzettend goede feedback ontvangen, en we willen zeker gaan kijken naar de mogelijkheden voor een tweede editie.'

Zorg dat alles geregeld is


Als je denkt dat het alleen maar gaat om het voorbereiden van het menu inclusief het advies bijpassende drank, dan heb je het mis. Wat dacht je van het regelen van een pinautomaat, menu's printen en de aanschaf van verschillende glazen? 'Vergeet zeker dergelijke kleine aspecten niet, want wanneer je alles op tijd goed voorbereidt zorgt dat voor minder stress op het moment zelf. Op dat moment moet je kunnen genieten. Mijn ervaring is dat het beter is om te veel voor te bereiden dan te weinig!'


Durf te vragen


'We hadden een hele toffe locatie midden in het centrum van Eindhoven. Dit paste eigenlijk perfect bij het concept dat we hadden bedacht, maar er was geen parkeermogelijkheid. In een verdere zoektocht kwam ik in contact met de manager van het Evoluon. Na een goed gesprek was de locatie een feit, het Evoluon! Dat had ik puur en alleen bereikt door te lef te tonen!' Het inzetten van je netwerk kan je verder helpen want met de juiste connecties kom je een heel eind. Ook is het belangrijk dat je durft te vragen naar feedback, niet alleen bij je gasten ook bij je partners.


Bundel talent


Wanneer je een pop-up restaurant wil opzetten, zorg dan dat je verschillende kwaliteiten bij elkaar brengt. Je kunt nooit alles zelf doen. 'Ik heb de desserts uitbesteed omdat daar mijn kracht niet ligt. Ook heb ik veel sponsoren en kortingen kunnen regelen. Ik heb samengewerkt met de linnenboer en via een connectie bij de kunstacademie zijn de muren uniek geschilderd.'


Influencers en social media


Meer publiciteit krijgen lukt anno nu ook vaak door het gebruik van social media. Een grote achterban en veel volgers geven je meer exposure [link naar Horeca School by Young Talent social media]. Gebruik maken van influencers is zeker ook een optie, als jij denkt dat hier een goede match is kan dit veel invloed hebben. 'Wij hebben een aantal influencers uitgenodigd en een diner aangeboden. In ruil daarvoor hebben zij een eerlijke recensie en een aantal Instagram posts gedeeld. Communiceer met je gasten en betrek ze bij je zaak.'
Duurzaamheid

29 mei 2020

Duurzaam wordt het nieuwe normaal

Met een koerswijziging bereidt HOF Catering zich voor op nieuwe tijden. Rob van Leeuwen over het belang van duurzaamheid.

Lees meer
Ondernemerschap

17 september 2016

Hoe je met ervaren partners je eerste horecazaak opent

Je baan opzeggen en een eigen horecazaak beginnen? Peet Hofmans deed het. Hij legt uit hoe hij zonder enige ervaring, zijn droom heeft...

Lees meer
Ondernemerschap

01 juni 2017

Jerry van Zuijlen: van midgetgolfbaan naar miljoenenbedrijf

Hij startte 21 jaar geleden met een midgetgolfbaan, maar staat inmiddels aan het roer van de grootste horecaketen van Zeeland. En tussendoor...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen