Cocktailbars om van te leren

2 minuten
Wil je je gasten eens een keer iets anders serveren dan het standaard biertje of glas witte wijn? Hieronder meer over 3 cocktailbars met ieder hun eigen innovatieve benadering, ter inspiratie.
De zomer is in aantocht, wat betekent dat de temperaturen stijgen en de terrassen tot laat in de avond zijn gevuld. Wil je je gasten eens een keer iets anders serveren dan het standaard biertje of glas witte wijn? Hieronder meer over 3 cocktailbars met ieder hun eigen innovatieve benadering, ter inspiratie.

Flying Dutchmen


De Flying Dutchmen in Amsterdam staat het meest bekend om de prestigieuze titels waarvoor ze in aanmerking zijn gekomen. Zo is mede-oprichter Tess Posthumus vorig jaar voor het derde jaar op rij genomineerd voor de titel 'International Bartender of the Year' en is de cocktailbar genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. Naast sublieme cocktailcreaties organiseren ze meerdere keren per week events en posten ze iedere week een andere cocktail op hun social media kanalen. Een perfect staaltje branding!

Mr. Finch


Mr. Finch positioneert zichzelf als het perfecte uitgangspunt voor een avond uit. De bar is namelijk te vinden in dé restaurantstraat van Utrecht -de Drieharingstraat-. Zo kun je moeiteloos na je cocktail een hapje gaan eten of andersom. Om de keuze makkelijker te maken heeft Mr. Finch de menukaarten van de omliggende restaurants in huis en kunnen zij een reservering voor je plaatsen. Daarnaast hebben ze een 'Fine drinking' menukaart met bijpassende kleine hapjes. Verras je gasten ook eens door het aanbieden van deze extra service.

Mr. Smith


Mr. Smith is het perfecte voorbeeld van een goed uitgewerkt concept. De speakeasy-bar zit verstopt achter een doodnormale deur in de rechtstraat in Maastricht. Boven de deurbel staat de quote 'Press for drinks' . De kelder, die voorheen dienst deed als wijnkelder, voelt intiem en sfeervol aan. Vooral de details zorgen voor het originele karakter, zoals de houten bar met een in het oog springende achterwand én een cocktailwerkstation. Door het klein aantal couverts wordt reserveren aangeraden, wat de bar alleen maar nóg gewilder maakt.
Drank

09 februari 2019

Zo mix je de perfecte cocktail

Een goede cocktail valt of staat bij de juiste combinatie van minimaal drie ingrediënten, waarvan één alcoholische. De 'mixers' moeten de...

Lees meer
Ondernemerschap

05 juni 2020

Hoe beperkingen mogelijkheden bieden

Een cocktailunit op het terras, tafeltjes aan de overkant van de straat, dineren in de cocktailbar en meer tijd voor gasten. Edgar...

Lees meer
Drank

26 juni 2017

Vijf criteria waar het perfecte cocktailglas aan moet voldoen

Daryl Lieuw-On is bartender bij restaurant en cocktailbar New York Basement in Rotterdam. Hij werkt het liefst met het glaswerk van Libbey....

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen