Alles voor een gezonde levensstijl onder één dak

3 minuten
Je ziet het steeds vaker: crossover-concepten die sport en (gezond) eten combineren. Foodbar Warehouse, onderdeel van sportclub Het Eiland in Antwerpen, is een mooi voorbeeld.
Je ziet het steeds vaker: crossover-concepten die sport en (gezond) eten combineren. Foodbar Warehouse, onderdeel van sportclub Het Eiland in Antwerpen, is een mooi voorbeeld. De link tussen sport en voeding is natuurlijk snel gelegd, maar hoe pak je dit in de praktijk aan?

Naam: Tom Hoefkens
Zaak: Mede-eigenaar sportclub Het Eiland en foodbar Warehouse in Antwerpen
Website:sportclubheteiland.be/warehouse

Was het al vanaf de opening van de sportclub de bedoeling om er een foodbar aan toe te voegen?


"Nee. Mijn broer Tim en ik hebben een jaar of vijf geleden de fitnessclub van onze ouders overgenomen en in een hedendaags jasje gestoken. Het idee voor een foodbar ontstond een jaar of anderhalf geleden. We signaleerden op social media dat heel veel sportliefhebbers ook interesse hebben in mode en gezond eten. Met mode konden we niet zoveel, maar voeding vonden we een logische toevoeging. Sporten en goed eten passen immers allebei binnen een gezonde levensstijl. Bovendien draagt een foodbar bij aan het communitygevoel onder onze leden."

Jullie investeren veel in communitybuilding. Waarom?


"Ik ben ervan overtuigd dat gemeenschapsgevoel bepaalt of je ergens graag komt. Daar hebben we onze sportclub op ingericht. Er zijn geen afgesloten ruimtes, zodat je altijd wel iemand tegenkomt die je kent. In de foodbar kun je gezellig napraten na het sporten. We organiseren ook veel events en groepstrainingen, zodat je niet alleen hoeft te sporten. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze leden te motiveren en te inspireren. Dit alles maakt onze club echt tot een meetingpoint. Als je investeert in een hechte community en kwaliteit weet te leveren, komt het succes vanzelf."

Hoe bewaken jullie die kwaliteit?


"Tim en ik hebben zelf geen horeca-ervaring. We kwamen er al snel achter dat een foodbar runnen toch iets anders is dan een sportclub. In zo'n beginfase is het soms moeilijk om de hoge kwaliteitsstandaard voor ogen te houden en niet te settelen voor minder. Daarom is het noodzakelijk om je te omringen met goede mensen. Onze chef bijvoorbeeld, zij was voorheen souschef bij een bekend restaurant in Antwerpen. Ze weet onze visie perfect te vertalen naar creatieve gerechten."

Zijn het food- en het sportgedeelte sterk met elkaar verbonden?


"Nee, het zijn twee losstaande bedrijfsonderdelen. We trekken het communitygevoel van de sportclub heel duidelijk door in de foodbar. Maar tegelijkertijd willen we de zaak meer en meer toegankelijk maken voor niet-leden. De foodbar draagt daar in belangrijke mate aan bij. De bar heeft een eigen ingang, dus de drempel om binnen te lopen is laag. Of je nu lid bent of niet, iedereen kan bij ons terecht voor een gezonde hap tegen een heel schappelijke prijs."

09 augustus 2018

Zo houd jij je ingrediënten het langst vers

In dit artikel leer je meer over hoe je het langste je ingrediënten vers kunt houden

Lees meer

16 augustus 2018

Kurkuma: het gele wondermiddel

In dit artikel meer over de veelzijdigheid en positieve werking van Kurkuma

Lees meer

02 oktober 2020

Succes met een nieuwe koers: focus op ontbijt en lunch

Vooraf en Toe besloot de koers te wijzigingen: het diner stopte, lunch en diner bleven én een juicebar kwam. Achteraf gezien succesvolle...

Lees meer