Recap: zo speel je verantwoord in op jonge gasten

2 minuten
Hebben de kinderen het naar hun zin, dan hun ouders ook. We zetten een aantal tips en aandachtspunten uit eerdere blogs voor je op een rij.
Hebben je jonge gasten het naar hun zin, dan hun ouders ook. Maar dat voor elkaar krijgen vergt meer dan alleen een kleurplaat en stiften aanbieden. Of kleurrijk presenteren. Zeker ook wanneer je bewuste gasten en hun kinderen optimaal wilt bedienen. We zetten een aantal tips en aandachtspunten uit eerdere blogs voor je op een rij.

Denk in kleinere porties


Volgens Sandra de Blaeij vinden kinderen het vaak leuk om 'gewoon' met de volwassenen mee te eten. Met kleinere gerechtjes kun je alle kanten op. 'Van tapas, bites, starters, halve gerechten tot shared dining. Het grote voordeel van meerdere kleine gerechten serveren, is dat ouders hun kinderen kunnen laten proeven van een gezonder alternatief dan de patat met kipnuggets, die je nog op veel menukaarten ziet staan.' Bovendien blijft er minder op de borden achter bij kleinere porties of delen.

Laat de keuze bij je gast


Serveer je wel een kindermenu, maar mag het wel wat gezonder? Dring deze gezonde opties dan niet op, maar laat je gasten zelf de keuze maken. Volgens Nikki la Croix van Het Ruiterhuys werkt het bieden van alternatieven het beste. 'Zo staat er bij ons inmiddels ook zalm met gebakken aardappels en spinazie op de kaart. Naast snacks. Zakelijk gezien kunnen we de snacks niet van de kaart halen; de impact zouden we te erg gaan merken. Ik ben blij met elke stap die gezet wordt.'

Zie gezond als service


...zelfs als het betekent dat je er bij je jongste gasten minder aan verdient. La Croix zet ook gerechten met een relatief hoge inkoop op de kinderkaart, zonder de verkoopprijs te laten pieken. Het verschil valt volgens haar op andere plekken te compenseren. 'Gezonde kindervoeding is voor onze gasten een extra service, waarmee wij ons kunnen onderscheiden. En waardoor zij eerder anderen tippen of terugkeren.'

Varieer onopvallend met plantaardig


Laat bijvoorbeeld jonge vleesliefhebbers wennen aan plantaardige gerechten door varianten aan te bieden. Bijvoorbeeld een sojaburger in plaats van een hamburger. Of ga voor een mix: er bestaan varianten die bestaan uit 50 procent vlees en 50 procent vleesvervangend.

Meer weten over een plantaardige kaart? Lees hier meer tips.
Duurzaamheid

15 september 2017

Inspiratie: nog eens x écht verantwoorde horecaconcepten

Van eerlijke herkomst, no waste, zelf geteelde producten uit eigen moestuin tot voedingsrijke gerechten. Laat je inspireren door nog drie...

Lees meer
Duurzaamheid

01 september 2018

The Green House: een inspiratiebron voor circulariteit

Het lijkt nog ver weg, maar voordat je het weet is het zover. Als alles volgens plan verloopt moet de Nederlandse economie in 2050 volledig...

Lees meer
Duurzaamheid

04 februari 2019

Drie redenen om sociaal te ondernemen

Bij sociaal ondernemen is winst niet het enige doel van je horecaonderneming, het gaat ook om het bijdragen aan een betere wereld. Drie...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen