4x afkijken in het buitenland

2 minuten

Meer gasten aantrekken op rustige tijden of de drukte beter verspreiden? Er zijn tal van slimme oplossingen. Neem bijvoorbeeld de ideeën van deze restaurants en restaurantketens uit het buitenland.

Laat je gast meebepalen
Of elke week voor een gemiddeld restaurant haalbaar is, dat is de vraag. Maar Woodhull Public House zet wekelijks een nieuw gerecht op de kaart of eigenlijk een try-out gerecht. De gasten kunnen dit proberen en beoordelen. Bevalt het gerecht, dan krijgt het een vaste plek op de kaart. Anders niet.

Op=op
Voor veel chefs is het een sport: zoveel mogelijk restanten van gerechten verwerken in een ander gerecht om waste te beperken. Farmhouse Tavern in het Canadese Toronto lost het op een andere manier op. Het restaurant bedacht een creatieve manier om daluren op te vangen én tegelijkertijd waste te beperken. Elke zondag biedt het restaurant gerechten aan tegen een gereduceerd tarief. Net zo lang tot de koeling leeg is. Gasten zijn niet teleurgesteld wanneer ze hun gerecht niet meer kunnen bestellen, want ze kennen het concept. Maandag is er weer een verse nieuwe voorraad.

Beloon meedenken
Bezorg je gerechten aan huis en wil je de piekdrukte verminderen? Ga sleutelen aan je kaart: compacter maken of de gerechten eenvoudiger maken. Óf je kunt sturen op het bezorgmoment. Cornerstone Restaurant Group doet dit door bestellers buiten de spitsuren bijvoorbeeld te belonen met gratis bezorging en dit actief te promoten.

Serveer drankjes op ‘ijsbrekers’
Er zijn tal van manieren om je gasten te helpen een gesprek op gang te brengen. Granite City Food & Brewery doet het door drankjes op speciale viltjes te serveren. Daarop staan vragen die gasten kunnen bespreken, zoals: ‘Wat zou je doen als je geen geld hoefde te verdienen om je leven te leiden?’ Zeker voor tweetallen een goede manier om elkaar eens van een andere kant te leren kennen. Hoe gezelliger, hoe langer ze blijven zitten.

Trends & Travel

09 juni 2017

Peter Norre Sørensen: het succes achter New Nordic restaurant Bøg

Wat is het succes achter de Scandinavische keuken? Een interview met Peter Norre Sørensen van restaurant Bøg in Den Haag.

Lees meer
Trends & Travel

03 november 2016

Trendalert: Koreaans streetfood

Niet meer weg te denken uit de straten van California en nu in Nederland: de sushiburrito. Donny Kim en Wing, eigenaren van YoYo Fresh Tea...

Lees meer
Trends & Travel

22 juni 2017

Lunchtrend met traditie: smørrebrød op de kaart 

Of je het nu serveert bij de lunch of bij de borrel, smørrebrød past perfect bij de vraag naar gezonde voeding.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen