5 trends van dit moment (en hoe je erop inspeelt)

3 minuten
Trends zijn er natuurlijk niet om blindelings te volgen. Maar het is wel verstandig rekening te houden met wat er om je heen gebeurt. Omdat je gast koning is en jouw succes bepaalt.
Trends zijn er natuurlijk niet om blindelings te volgen. Maar het is wel verstandig rekening te houden met wat er om je heen gebeurt. Omdat je gast koning is en jouw succes bepaalt. Daarom hieronder: 5 trends van dit moment, en hoe je daarop inspeelt.

Meer gemak


Gelukkig zijn er nog altijd gasten die een avondje onbezorgd willen genieten. Maar er zijn ook steeds meer gasten die minder tijd hebben en zoeken naar sneller gemak. Hoe je inspeelt op hun wensen? Dat is natuurlijk net afhankelijk van je concept en je gasten. Maar werk bijvoorbeeld met een niet te grote kaart om keuzestress te voorkomen [link blog menukaarttips]. Of bied mogelijkheden voor daghappen, to-go of maaltijden aan huis.

Meer variatie


Hoe meer alles binnen handbereik lijkt, hoe meer je gasten op zoek zijn naar verrassing en inspiratie. Daar speel je op in met je concept, inrichting, maar natuurlijk vooral ook met de menukaart. Bied voldoende afwisseling op je menu- en drankenkaart, zodat je vaste gasten terug willen blijven komen. Ontwikkel je eigen signature dish of geef een verrassende twist aan bewezen klassiekers. En laat door foodpairing de beste smaken samen nog beter tot hun recht komen. Zodat elk bezoek aan je restaurant een nieuwe beleving is.

Meer gezond


Dat we met z'n allen steeds bewuster willen en gaan leven, dat is niet nieuw. Je gast verwacht van jou dat jij hem helpt in een gezonde levensstijl. Maar bij gezond gaat het om veel meer dan groenten en verse producten op de kaart. Serveer ook fresh lemonades als suikervrij alternatief voor frisdranken. En denk bijvoorbeeld aan alcoholvrije dranken op je drankenkaart, zoals mocktails of 0% bier. Zo bied je je gast ook op dat vlak de mogelijkheid een gezondere keuze te maken.

Meer kwaliteit


Gasten willen ambacht zien in je restaurant. Vers, puur en eerlijk. Vertel aan tafel of op de menukaart over de herkomst van je producten. Van dichtbij of juist uit een andere cultuur. Of geef passend advies aan tafel over de juiste wijn- of bierkeuze. Je gast legt de lat steeds hoger en zoekt naar de unieke factor. Investeer daarom vooral ook in opleiding van je medewerkers om samen te blijven groeien. Bijkomend voordeel: zo blijven ze gemotiveerder om bij jou te blijven werken.

Meer digitaal


Gasten bevinden zich online. Dus zorg dat jij dat ook doet. Zorg er in ieder geval voor dat je een gebruiksvriendelijke website hebt, ook via smartphone. Maak het zo gemakkelijk mogelijk om te reserveren. Verzamel ook reviews. En zet daarnaast in op social media. Foto's, video's en noem het maar op. Laat zien wie je bent, hoe je bent en bouw een band op met (potentiële) gasten. En versterk de band met de gasten die je al hebt.

Bekijk hier hoe je social media in zet voor je zaak!
Trends & Travel

12 juni 2018

Zo breng je een inspirerende chef's platter op tafel

Helemaal van nu is de chef's platter een combinatie van heerlijke borrelhapjes van de hand van de chef. In deze video legt Salomon legt uit...

Lees meer
Trends & Travel

26 oktober 2017

Duurzaamheid is geen begrip maar een mindset

Stayokay Utrecht-Centrum is ruim een jaar geleden geopend en maakt deel uit van de 22 Stayokay hostels in Nederland. Duurzaamheid speelt in...

Lees meer
Trends & Travel

10 september 2019

Hoe Happyhappyjoyjoy culinair blijft experimenteren

Als executive chef heeft Joost de Bruijn de leiding over de drie vestigingen van de Amsterdamse hotspot Happyhappyjoyjoy.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen