Op het gebied van duurzaamheid kun je écht impact maken

3 minuten

MEDE-ONDERNEMER BIJ SMAACKMAKERS EN ZIN-TRAINER CLAIRE BOS OVER DUURZAAMHEID IN DE HORECA

Op het gebied van duurzaamheid kun je écht impact maken
Duurzaamheid is in de horeca een ‘hot’ thema. Als horecaondernemer wil je je kaart misschien wel verduurzamen maar je gaat daarbij niet graag over één nacht ijs. Want blijven je gasten straks wel terugkomen? Met de nieuwe ZiN Training Duurzaamheid in jouw horecazaak leer je welke stappen je kan zetten om je horecazaak te verduurzamen. Daarnaast geeft trainer Claire Bos onder meer inspirerende tips voor een duurzame kaart en leer je hoe je hiermee de gast verleidt. Van de gemiddelde CO2-footprint beslaat onze voeding ongeveer 35 procent”, stelt Claire Bos. “Dat is flink. De ‘normaal’ is nu ongezond en niet duurzaam. Met Smaackmakers proberen we deze normaal om te draaien. We willen toe naar een ander eetpatroon met meer focus op plantaardige, verse, meer lokale en seizoensgebonden producten. En dat met minimale voedselverspilling.”

Impact
“Naast het goed zorgen voor onze planeet heeft verduurzaming van je keuken natuurlijk ook een positieve invloed op efficiëntie, in koop en kosten. Met Smaackmakers helpen we horecaondernemers succesvol te verduurzamen. Om je heen zie je de laatste jaren veel duurzame concepten ontstaan. In de training die we voor ZiN Inspiratielab verzorgen benadrukken we het belang van het maken van de juiste keuzes. Zo kun je op duurzaamheidsgebied iets doen waarmee je ook écht impact maakt.”

Duurzamere kaart
“Pas bijvoorbeeld op een slimme manier je menukaart aan naar een duurzamere kaart. Daarbij kun je denken aan vermindering of vervanging van ingrediënten door duurzame varianten. Gebruik bijvoorbeeld tofu in plaats van ei of vervang palmolie door lijnzaadolie. Deze duurzame aanpassingen op ingrediëntniveau lijken vaak klein, maar er valt een enorme winst mee te behalen. Er zijn volop trends en ontwikkelingen op dit gebied. In de training komen veel inspirerende voorbeelden aan bod.”

Boeien, binden, verleiden
“Sommige ondernemers willen heel graag verduurzamen, maar vinden het tegelijk ook wel spannend hoe de gast erop zal reageren. In de training helpen we ze met handige tips over hoe je de gast kunt boeien, binden en verleiden. Als je dat op de juiste manier doet zal je zien dat die angst helemaal niet nodig is. Met goed doordachte recepten die je op een aansprekende manier beschrijft kun je ook jouw gasten over de streep trekken.”

Training Duurzaamheid in jouw horecazaak
Duurzaamheid is actueel en hot. Naast een betere wereld kan het jou als ondernemer ook veel opleveren. Wil jij ook je horecazaak verduurzamen? Tips krijgen over verduurzaming van je menukaart en alles weten over de nieuwste trends en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de ZiN Training Duurzaamheid in jouw
horecazaak.
ZiN biedt nog veel meer trainingen op het gebied van duurzaamheid, bewust ondernemen, bewust koken en bewust serveren

03 april 2023

Van waste naar wonder: minder voedselverspilling in de horeca

Jaarlijks wordt er in Nederland zo'n 51.000 ton voedsel verspild in de horeca. Dit komt neer op ongeveer 9% van de totale voedselverspilling...

Lees meer

28 november 2023

Terugblik Samen op weg naar duurzaam | 23 november 2023

Op ddonderdag 23 november 2023 vond de vierde editie van Samen op weg naar duurzaam plaats bij ZiN Inspiratielab. Hondervijftig...

Lees meer

05 december 2022

Terugblik Samen op weg naar duurzaam | donderdag 24 november 2022

Op donderdag 24 november 2023 vond de derde editie van Samen op weg naar duurzaam plaats bij ZiN Inspiratielab. Bijna 200...

Lees meer