In drie stappen goed voorbereid op kerst!

2 minuten

De sleutel tot een succesvolle decembermaand is een goede voorbereiding. Op tijd beginnen met de voorbereidingen voor kerst is de basis voor succes. Als je slim bent ga je nú aan de slag. In deze blog helpen we in drie stappen op weg naar een succesvolle decembermaand. 

1 Bepaal je kerstarrangement

Stap 1 van de voorbereiding voor kerst is: bepaal je kerstarrangement. Waar verras jij de gasten deze feestdagen mee? Zorg ervoor dat je kerstarrangement zo aantrekkelijk is dat gasten er hoe dan ook voor kiezen op deze kerst in jouw vaak te vieren. Als je weet wat je gaat serveren kun je je gasten hiermee verleiden. In deze blog 10 culinaire voorbereidingstips van Sietse Blummel (Executive chef ZiN Inspiratielab).

2 Promoot je een kerstarrangement online

Zet je website en sociale media kanalen in om ervoor te zorgen dat met kerst alle tafels bezet zijn. Mitchell Ling, mede-eigenaar van The Fully Bookers, geeft zeven tips voor online promotie van je kerstarrangement:

Hoe promoot je een kerstarrangement online?

3 Werk samen tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen moet je er voor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Als verlengstuk van de keuken en aanspreekpunt voor de gasten is de zwarte brigade dan minstens zo belangrijk. Panny van Leeuwen, restaurantmanager van El Puente in Eindhoven, deelt in deze blog haar visie en ervaringen en benadrukt de kracht van een goede samenwerking. 

Tip!

In deze ZiN Trainingen schenken we specifiek aandacht aan de (voorbereiding op) de feestdagen:

Training Groenten in de hoofdrol/ Vega(n)

Training Bier & Spijs

Training Wijn & Spijs

Training Je zaak vol met kerst

NIEUW: Masterclass van kop tot staart

Training Foodpairing met cocktails

Training menucalculatie en menu-engineering

Training
Drank

Training Wijn & Spijs

Welke wijn past bij welk type gerecht?

Bekijk training
Training (NIEUW)
Voor chefs

NIEUW: Masterclass - Van kop tot staart

'Van kop tot staart'-denken hoort bij een duurzame keuken. Wil je je kennis van vlees verder verdiepen? En je laten inspireren met originele bereidingen van incourante delen? Meld je aan voor de masterclass Van kop tot staart bij ZiN Inspiratielab.

Bekijk training
Training (NIEUW)
Drank

NIEUW: Training Foodpairing met cocktails

Serveer de juiste cocktail bij het juiste gerecht.

Bekijk training

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen