Pimp je borrelgarnituur

2 minuten
Heerlijk borrelen na een dagje shoppen of na afloop van een leuk avondje bioscoop. Juist dit moment kun je als ondernemer aangrijpen om extra omzet te creëren en een perfect visitekaartje af te geven.
Heerlijk borrelen na een dagje shoppen of aangename trek na afloop van een leuk avondje bioscoop. Dit zijn typisch van die momenten waarop gasten zichzelf eens lekker willen laten verwennen met een smakelijk (klein) hapje en een fijn drankje. Juist dit moment kun je als ondernemer aangrijpen om extra omzet te creëren en een perfect visitekaartje af te geven voor een eventueel volgend bezoek.

Originele garnituur


De borrelgarnituur is tussen 16.00 en 19.00 uur misschien wel het meest verkochte item van je kaart. Een belangrijke omzetmaker dus. Opvallend genoeg kom je de borrelgarnituur echter bijna overal nog op dezelfde wijze tegen. Het bekende schaaltje bitterballen met mosterd, plankje met kaas, worst en olijven. Ruimte voor verandering dus!

Door middel van -zelfgemaakte- borrelhapjes zorg je voor een originele borrelkaart en enthousiaste gasten. Van krokante knoflookgarnalen tot bruschetta met ansjovis of Mexicaanse chicken wings met yoghurt-citrus dip, je kunt alle kanten op. Daarnaast zijn deze hapjes makkelijk vegetarisch te maken. Denk aan bloemkoolnuggets of vegetarische vlammetjes.

Vernieuwende toppings


De klassieke bitterbal een upgrade geven? Door originele toppings toe te voegen kun je onderscheidend zijn en je borrelgarnituur pimpen. De beleving van het standaard schaaltje bitterballen wordt ineens heel anders. Je verrast je gasten en zij zullen eerder bereid zijn om iets meer te betalen voor deze vernieuwde variant. Denk bijvoorbeeld aan een topping van geroosterd amandelschaafsel of juist een luchtig deegbeslag.

Presentatie


Tenslotte is er nog de presentatie. Je gasten willen wel eens een keer iets anders dan een wit schaaltje met een servet. Het gaat namelijk om het totaalplaatje. Door het verbeteren van de presentatie zorg je voor een upgrade en dat resulteert in extra onderscheidend vermogen - het voegt iets toe aan de standaard. Presenteer de bittergarnituur op vintage schalen met bonte print, of leg ze op een bodempje van gekruide popcorn. Maak de borrelkaart Instagrammable! Posts van je gasten via social media bereiken meteen weer andere potentiele gasten.

Kortom, 4 redenen om je borrelgarnituur te pimpen:


- Maakt een standaard variant bijzonder
- Hogere verkoopprijs en meer omzet
- Meer marge
- Gemakkelijk te bereiden

 

Een upgrade van je borrelmoment heeft positieve invloed op je zaak en je drankomzet. Gasten blijven langer zitten, zijn tevreden en bestellen een extra drankje. Meer lezen over het creëren van jouw borrelkaart 2.0? Klik dan hier.
Ondernemerschap

28 november 2017

In 4 stappen de perfecte online menukaart

In dit artikel worden de 4 stappen uitgelegd hoe je een goede en duidelijke online menukaart maakt.

Lees meer
Ondernemerschap

03 februari 2022

Werken, eten en borrelen op één plek

Werken in een inspirerende omgeving en op een ongedwongen manier netwerken. ’s Avonds voldaan je laptop dichtklappen, terwijl er aan de bar...

Lees meer
Ondernemerschap

18 februari 2021

Terrastrends voor 2021

De aankleding, indeling en uitstraling van je terras kunnen dienen als magneet om na de herstart meer gasten aan te trekken.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen