Pimp je borrelgarnituur

2 minuten
Heerlijk borrelen na een dagje shoppen of aangename trek na afloop van een leuk avondje bioscoop. Dit zijn typisch van die momenten waarop gasten zichzelf eens lekker willen laten verwennen met een smakelijk (klein) hapje en een fijn drankje. Juist dit moment kun je als ondernemer aangrijpen om extra omzet te creëren en een perfect visitekaartje af te geven voor een eventueel volgend bezoek.

Originele garnituur

De borrelgarnituur is tussen 16.00 en 19.00 uur misschien wel het meest verkochte item van je kaart. Een belangrijke omzetmaker dus. Opvallend genoeg kom je de borrelgarnituur echter bijna overal nog op dezelfde wijze tegen. Het bekende schaaltje bitterballen met mosterd, plankje met kaas, worst en olijven. Ruimte voor verandering dus!

Door middel van -zelfgemaakte- borrelhapjes zorg je voor een originele borrelkaart en enthousiaste gasten. Van krokante knoflookgarnalen tot bruschetta met ansjovis of Mexicaanse chicken wings met yoghurt-citrus dip, je kunt alle kanten op. Daarnaast zijn deze hapjes makkelijk vegetarisch te maken. Denk aan bloemkoolnuggets of vegetarische vlammetjes.

Vernieuwende toppings

De klassieke bitterbal een upgrade geven? Door originele toppings toe te voegen kun je onderscheidend zijn en je borrelgarnituur pimpen. De beleving van het standaard schaaltje bitterballen wordt ineens heel anders. Je verrast je gasten en zij zullen eerder bereid zijn om iets meer te betalen voor deze vernieuwde variant. Denk bijvoorbeeld aan een topping van geroosterd amandelschaafsel of juist een luchtig deegbeslag.

Presentatie

Tenslotte is er nog de presentatie. Je gasten willen wel eens een keer iets anders dan een wit schaaltje met een servet. Het gaat namelijk om het totaalplaatje. Door het verbeteren van de presentatie zorg je voor een upgrade en dat resulteert in extra onderscheidend vermogen - het voegt iets toe aan de standaard. Presenteer de bittergarnituur op vintage schalen met bonte print, of leg ze op een bodempje van gekruide popcorn. Maak de borrelkaart Instagrammable! Posts van je gasten via social media bereiken meteen weer andere potentiele gasten.

Kortom, 4 redenen om je borrelgarnituur te pimpen:

- Maakt een standaard variant bijzonder
- Hogere verkoopprijs en meer omzet
- Meer marge
- Gemakkelijk te bereiden

Een upgrade van je borrelmoment heeft positieve invloed op je zaak en je drankomzet. Gasten blijven langer zitten, zijn tevreden en bestellen een extra drankje.

Meer weten?

Schrijf je in voor een ZiN Training op het gebied van ondernemerschap bij ZiN Inspiratielab.

Ondernemerschap

30 december 2017

MIJN Torpedoloods heeft een eigen trouwambtenaar. En dit levert het op.

MIJN Torpedoloods begon als restaurant en evenementenlocatie, maar inmiddels bedienen ze ook de zakelijke markt met het aangebouwde hotel en...

Lees meer
Ondernemerschap

02 september 2019

De koks boden zich vanzelf aan

Het moet iets worden wat Den Bosch nog niet kent. Afwijkend van de Bossche horeca.

Lees meer
Ondernemerschap

18 april 2019

Het risico van prijzen winnen in de horeca

Waar moet je eigenlijk rekening mee houden wanneer jouw zaak een prijs wint. Hier zijn drie tips.

Lees meer