Vier Hoog: 'Succes maakt ons nog meer gedreven'

4 minuten
Vier Hoog is dé plek voor een ontspannen uitje voor iedereen. Bowlen, 'escapen', borrelen, eten en lasergamen. In deze trendy evenementenlocatie in Breda is het allemaal mogelijk. Van kinderfeestje, bedrijfsuitje, de verjaardag van oma of gewoon gezellig een borrel met vrienden. Is er in Breda even geen plek meer? Dan zijn gasten bij Vier Hoog in Zevenbergen meer dan welkom.

 

 

 

Naam - Danny Polak en Remco Witberg
Zaak - Vier Hoog
Website - www.vierhoogbreda.nl / www.vierhoogzevenbergen.nl

Vanwaar jullie keuze het meteen groots aan te pakken?

Danny: ‘Je gelooft ergens in of niet. En als je ergens in gelooft, moet je er voor gaan. Nog voordat Vier Hoog Breda opende hebben we onze ambitie uitgesproken: elk jaar een vestiging erbij.’

Remco: ‘We wilden niet beginnen met alleen horeca of juist alleen bowlen bijvoorbeeld. Wat we wilden was een mooie combinatie van horeca en leisure. Hiermee verleng je de verblijfsduur van de gasten en nuttigen de gasten dus ook meer. Waar je bij een restaurant een uurtje of twee uit eten gaat, kun je bij ons een stuk langer onder de pannen zijn door het etentje te combineren met een potje lasergamen, bowlen, escaperoom of een combinatie van meerdere activiteiten.

Wat onderscheidt Vier Hoog van andere evenementenlocaties?

Remco: ‘De kern is het bowlen. Daarmee onderscheiden we ons al van anderen doordat onze bowlingbaan een moderne, frisse uitstraling heeft. Tien banen waarop niet alleen maar een standaard potje bowlen mogelijk is. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld ook ‘monsterbowlen’, waarbij door te bowlen digitaal een monster creëren. Het is dan aan ons deze kinderen zo te vermaken dat de ouders even rustig een wijntje kunnen drinken. Zoals een Nebla Verjego of een Nebla Tempranillo. Dat dat goede wijn is in een goed glas en niet in bijvoorbeeld een bekertje vinden we ook erg belangrijk. Het moet voor iedereen een fijn verblijf zijn.’ 

Danny: ‘Het onderscheid wordt ook mogelijk gemaakt door de samenwerking met de ondernemers om ons heen. Zo kun je een potje bowlen bijvoorbeeld combineren met een bezoekje aan de bioscoop. Wij leveren voor een combinatieprijs dan allebei maar een klein beetje in. Maar voor de gast kan het wel een tientje schelen.’

Hoe komen jullie aan goed personeel?

Danny: ‘Hier investeren we echt in. We hebben veel contacten met hogescholen, zoals BUAS en De Rooi Pannen. Op de nieuwe locatie van De Rooi Pannen komt zelfs een Vier Hoog frontoffice, waar leerlingen in de praktijk ervaring opdoen met ons bedrijf. Door daar al zichtbaar te zijn, investeren we in medewerkers voor de toekomst en helpen we de opleiding om onderwijs te bieden wat beter gericht is op de praktijk. Via de scholen werken ook parttime medewerkers en stagiaires bij ons. Soms is de samenwerking zelfs zo prettig dat een stagiaire na de stageperiode bij ons blijft.' 

En hoe behouden jullie medewerkers?

'We proberen ons personeel zoveel mogelijk variatie te bieden door ze op verschillende plekken in te zetten. Zo staan ze de ene keer in het restaurant of bij de escaperooms en de andere keer bij de bowling of lasergame. Dat houdt het voor hen afwisselend en leuk. Daarnaast pakken we flink uit met de personeelsuitjes. Een mooi voorbeeld is onze teamdag van afgelopen jaar bij de Koepelgevangenis. Meet een actieve invulling, lekker eten en een feestelijke dansbare afsluiting. Zulke uitjes verdienen onze medewerkers én het maakt dat ze graag bij ons willen -blijven- werken.’    

‘Elk jaar een vestiging erbij.’ Is dat een realistische ambitie? 

Remco: ‘Vorig jaar is Zevenbergen geopend. Dat loopt ook heel erg goed. Zevenbergen is veel dorpser dan Breda, daar heb je meer terugkerend publiek. Tegelijkertijd liggen onze beide  locaties redelijk dicht bij elkaar en we merken dat ze elkaar versterken. Als bij de ene vestiging de bowlingbanen vol zitten, zien we dat mensen naar de andere Vier Hoog gaan. Het succes maakt ons alleen maar meer gedreven onze ambities na te streven.’

Danny: ‘Elk jaar een nieuwe vestiging lukt misschien niet helemaal. Maar zodra er onder de rivieren weer een mooie mogelijkheid op ons pad komt pakken we die absoluut aan!’

Meer weten?

Schrijf je in voor een ZiN Training op het gebied van ondernemerschap bij ZiN Inspiratielab.

Ondernemerschap

28 juli 2018

Voor deze ondernemer is de blijheid van zijn personeel het belangrijkst

Een aantal jaar geleden begon ondernemer Bastiaan CT Coffee & Coconuts in Amsterdam. Inmiddels opent hij 1 augustus zijn nieuwe zaak samen...

Lees meer
Ondernemerschap

24 maart 2018

Tien jaar Sense Den Bosch: 'Van chef-kok naar ondernemer'

Dennis Middeldorp viert in 2018 zijn tiende jaar als ondernemer. Restaurant Sense exploiteerde hij bijna negen jaar aan de Verwersstraat in...

Lees meer
Ondernemerschap

03 maart 2018

Vierdaagse werkweek bij Restaurant ONE in Roermond

Bij Restaurant ONE in Roermond werken fulltime medewerkers sinds begin dit jaar vier dagen in de week. Eigenaren Bethany DeLong en Edwin...

Lees meer