3x restaurants die het helemaal anders doen

2 minuten

Beleving maakt het verschil. Sommige restaurants gaan daarin nét wat verder. Bijvoorbeeld deze inspirerende voorbeelden uit landen dichtbij.

Beleving maakt het verschil. Sommige restaurants gaan daarin nét wat verder. Bijvoorbeeld deze inspirerende voorbeelden uit landen in de buurt.

 

Alchemist - Copenhagen


Bij de net heropende Alchemist kom je niet even langs voor een snelle lunch of een klein diner. Je gaat voor een avondvullende beleving. Voor de duidelijkheid: met avondvullende beleving bedoelen we een zes uur durend diner met maar liefst vijftig (!) kleine gerechten. En verdiepingen vol expliciete beeldschermen, theater en kunst. Totaalbeleving 2.0. Vanuit vier keukens bereiden 30 chefs de gerechten voor 'slechts' 44 gasten. Gasten reizen letterlijk door het menu: om de zoveel gerechten vertrekken ze naar een andere ruimte in telkens een volledig ander thema. Deze avondvullende beleving is jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd: de kosten zijn zo'n 575 euro.

Alchemist ZiN

 

 

Coal Office - Londen


De trend van blurring zet zich voort in Coal Office. Gasten die fan zijn van het servies waarop ze hun gerechten opgediend krijgen, kunnen het na afloop kopen in de winkel erboven. Net als al het andere in de zaak. Zien we op zich vaker, maar er is toch wel één verschil wat deze zaak extra bijzonder maakt. Alles wat je ziet, komt van de designstudio van een van de eigenaren. Designer Tom Dixon gebruikt het restaurant zelfs om te experimenteren met zijn nieuwste designs. En chef-kok Assaf Granit bereidt met zijn team de heerlijkste gerechten op zijn eigen wijze. De keuken en keukenprocessen (van mise-en-place) tot het koken zijn verdeeld over drie etages.

ZiN_coal office_afkijken restaurants

 

 

Arros QD - Londen


Net open: Arros van QD van driesterrenchef Quique Dacosta. Zijn restaurant laat zich het beste omschrijven als een eerbetoon aan rijst. De Spaanse chef wilde de gastronomische traditie uit zijn geboortestreek brengen naar een van de belangrijkste steden ter wereld. Dus dat betekent veel paella en andere rijstgerechten bereid op houtvuur. Combineer dat met Mediterrane wijnen en elke gast waant zich in Valenciaanse culinaire sferen (uniek in Londen).

Arros qd ZiN

 

30 augustus 2018

Een drankje drinken in Central Perk uit Friends of de wereld van Breaking Bad binnenstappen? Het kan!

Je ziet steeds vaker restaurants en bars die een bekende tv-serie gebruiken als concept. Hierbij de top 5!

Lees meer

12 juni 2018

Zo breng je een inspirerende chef's platter op tafel

Helemaal van nu is de chef's platter een combinatie van heerlijke borrelhapjes van de hand van de chef. In deze video legt Salomon legt uit...

Lees meer

03 oktober 2017

Wat je leert van de beste horecazaken in Groot-Brittannië

Inspiratie van over de grens. Deze week werden de winnaars van de AA Hospitality Awarts in het Verenigd Koninkrijk bekend. We zetten enkele...

Lees meer