3x in een veganistisch jasje

2 minuten
Veganisme is het imago van geitenwollensokken voorbij. Op veganistisch gebied gebeurt een heleboel als het gaat om innovatie. Van smakelijke burgers tot culinaire hoogstandjes.
Burgers bij Amy's Drive Thru - San Francisco
Bij Amy's Drive Thru zorgen ze voor een unieke fastfoodervaring én niet alleen omdat het hele menu vegetarisch is. Het lukt hen om het cliché 'vegetarisch eten is altijd gezond' meteen van tafel te schuiven. In hun burger 'Amy' (twee groenteburgers, twee plakken kaas, sla, tomaat, uit, augurk en hun geheime saus) zitten 770 kilocalorieën, 40 gram vet en 1770 milligram zout. Niet bepaald healthy, maar wel lekker.
Amysdrivetrhu.com

[caption id="attachment_23492" align="alignnone" width="640"] Foto: Amy's Drive Thru[/caption]


Kopps - Berlijn

Berlijners zijn bekend met de veganistische levensstijl en het is ongelofelijk eenvoudig om veganistisch te eten in Berlijn. Op zoek naar een bijzonder plekje? Bij Kopps weten ze hoe ze met bijzondere ingrediënten de meest smaakvolle gerechten kunnen maken. Als voorgerecht pompoen met gedroogd fruit, pompoenpitten, algen, selderij en miso. Gevolgd door de 'Hauptgang' op basis van jeruzalem artisjok, kweepeer en truffel.
Kopps-berlin.de

[caption id="attachment_23493" align="alignnone" width="640"] Foto: Kopps Berlijn[/caption]


Dirt Candy - New York

Chef Amanda Cohen geeft een andere wending aan 'eet je groenten'. Ze maakt er ware kunstwerkjes van. Meringue van wortel, ijs van selderij en zure room of toch de ingelegde venkel met gekarameliseerde yoghurt?
Dirtcandynyc.com

[caption id="attachment_23514" align="alignnone" width="640"] Foto: Evan Sung[/caption]

 

Iets anders serveren dan zeewier of tofu, en pulled pork een geliefde keuze op je menukaart? Dit kan ook in een veganistisch jasje. Gebruik pulled oats, dat gemaakt wordt van haver en tuinbonen.
Vegan

04 november 2021

Basics: ga succesvol voor groenten

Met groenten in de hoofdrol spreek je een steeds bredere of zelfs nieuwe doelgroep aan. Hierbij enkele basistips.

Lees meer
Training
Duurzaamheid

Training Circulair koken

Chef-kok Peter Scholte neemt je mee in de uitdagingen van een circulaire keuken en geeft je inspiratie voor een circulaire menukaart!

Bekijk training
Vegan

27 februari 2021

‘Comfort food staat los van eetovertuigingen’

Veganist, vegetariër of vleeseter: Bowls en Burgers bezorgt comfort food voor iedereen in Amsterdam.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen