3x in een veganistisch jasje

2 minuten
Veganisme is het imago van geitenwollensokken voorbij. Op veganistisch gebied gebeurt een heleboel als het gaat om innovatie. Van smakelijke burgers tot culinaire hoogstandjes.
Burgers bij Amy's Drive Thru - San Francisco
Bij Amy's Drive Thru zorgen ze voor een unieke fastfoodervaring én niet alleen omdat het hele menu vegetarisch is. Het lukt hen om het cliché 'vegetarisch eten is altijd gezond' meteen van tafel te schuiven. In hun burger 'Amy' (twee groenteburgers, twee plakken kaas, sla, tomaat, uit, augurk en hun geheime saus) zitten 770 kilocalorieën, 40 gram vet en 1770 milligram zout. Niet bepaald healthy, maar wel lekker.
Amysdrivetrhu.com

[caption id="attachment_23492" align="alignnone" width="640"] Foto: Amy's Drive Thru[/caption]


Kopps - Berlijn

Berlijners zijn bekend met de veganistische levensstijl en het is ongelofelijk eenvoudig om veganistisch te eten in Berlijn. Op zoek naar een bijzonder plekje? Bij Kopps weten ze hoe ze met bijzondere ingrediënten de meest smaakvolle gerechten kunnen maken. Als voorgerecht pompoen met gedroogd fruit, pompoenpitten, algen, selderij en miso. Gevolgd door de 'Hauptgang' op basis van jeruzalem artisjok, kweepeer en truffel.
Kopps-berlin.de

[caption id="attachment_23493" align="alignnone" width="640"] Foto: Kopps Berlijn[/caption]


Dirt Candy - New York

Chef Amanda Cohen geeft een andere wending aan 'eet je groenten'. Ze maakt er ware kunstwerkjes van. Meringue van wortel, ijs van selderij en zure room of toch de ingelegde venkel met gekarameliseerde yoghurt?
Dirtcandynyc.com

[caption id="attachment_23514" align="alignnone" width="640"] Foto: Evan Sung[/caption]

 

Iets anders serveren dan zeewier of tofu, en pulled pork een geliefde keuze op je menukaart? Dit kan ook in een veganistisch jasje. Gebruik pulled oats, dat gemaakt wordt van haver en tuinbonen.

24 januari 2022

Rob Baan van Koppert Cress: gezond ondernemen als ambitie

Interview met Rob Baan, directeur van Koppert Cress, over zijn ambitie van Nederland de gezondste delta ter wereld te maken.

Lees meer

24 juli 2021

Een nieuwe norm: meer planten, minder dieren

Bij de De Nieuwe Winkel in Nijmegen laat Emile van der Staak zijn gasten kennismaken met botanische gastronomie.

Lees meer

22 november 2017

Aantal veganistische restaurants groeit

De belangstelling voor veganistische voeding groeit. Dat meldt de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). Volgens NVV-woordvoerder...

Lees meer