3x in een veganistisch jasje

2 minuten
Veganisme is het imago van geitenwollensokken voorbij. Op veganistisch gebied gebeurt een heleboel als het gaat om innovatie. Van smakelijke burgers tot culinaire hoogstandjes.
Burgers bij Amy's Drive Thru - San Francisco
Bij Amy's Drive Thru zorgen ze voor een unieke fastfoodervaring én niet alleen omdat het hele menu vegetarisch is. Het lukt hen om het cliché 'vegetarisch eten is altijd gezond' meteen van tafel te schuiven. In hun burger 'Amy' (twee groenteburgers, twee plakken kaas, sla, tomaat, uit, augurk en hun geheime saus) zitten 770 kilocalorieën, 40 gram vet en 1770 milligram zout. Niet bepaald healthy, maar wel lekker.
Amysdrivetrhu.com

[caption id="attachment_23492" align="alignnone" width="640"] Foto: Amy's Drive Thru[/caption]


Kopps - Berlijn

Berlijners zijn bekend met de veganistische levensstijl en het is ongelofelijk eenvoudig om veganistisch te eten in Berlijn. Op zoek naar een bijzonder plekje? Bij Kopps weten ze hoe ze met bijzondere ingrediënten de meest smaakvolle gerechten kunnen maken. Als voorgerecht pompoen met gedroogd fruit, pompoenpitten, algen, selderij en miso. Gevolgd door de 'Hauptgang' op basis van jeruzalem artisjok, kweepeer en truffel.
Kopps-berlin.de

[caption id="attachment_23493" align="alignnone" width="640"] Foto: Kopps Berlijn[/caption]


Dirt Candy - New York

Chef Amanda Cohen geeft een andere wending aan 'eet je groenten'. Ze maakt er ware kunstwerkjes van. Meringue van wortel, ijs van selderij en zure room of toch de ingelegde venkel met gekarameliseerde yoghurt?
Dirtcandynyc.com

[caption id="attachment_23514" align="alignnone" width="640"] Foto: Evan Sung[/caption]

 

Iets anders serveren dan zeewier of tofu, en pulled pork een geliefde keuze op je menukaart? Dit kan ook in een veganistisch jasje. Gebruik pulled oats, dat gemaakt wordt van haver en tuinbonen.

08 maart 2018

Zeewier op jouw menukaart: tips van Edwin Vinke

We kunnen er niet meer omheen: veganisme in de horeca. Niet gek dus dat dit onderwerp terugkomt op de lijstjes met trends voor 2018. Edwin...

Lees meer

28 april 2018

Luc Kusters: 'Bonen moeten de plek krijgen die ze verdienen'

Bonen kampen al sinds Bartje met een imagoprobleem. Onterecht, vindt chef Luc Kusters van restaurant Bolenius in Amsterdam. Het draait...

Lees meer

27 januari 2018

Een betere wereld begint met goed eten

Mr. & Mrs Watson in Amsterdam is een zogeheten vegan food bar. Oprichters Aleid Koopal en Kirsi Rautiainen serveren comfort food met een...

Lees meer