Vier opvallende innovaties in het vleesvervanger-schap

2 minuten
Vleesvervangers doen al enkele jaren hun intrede en dat gaat niet onopgemerkt. Het is een innoverende markt, waarin we je graag meenemen in de volgende 4.
Vleesvervangers doen al enkele jaren hun intrede en dat gaat niet onopgemerkt. De omzet uit deze categorie groeit, de start-ups schieten uit de grond en het aanbod wordt steeds breder. Daarnaast is het een innoverende markt, waarvan we je graag meenemen in de volgende 4.

Zeewier


De meeste mensen denken bij het woord zeewier meteen aan de nori vellen die gebruikt worden tijdens de bereiding van sushi. Echter, zijn er nog veel meer soorten zeewier te ontdekken! Zoals de soorten Dulse en Zeesla; door het roosteren of frituren van deze soorten zeewier instaat er een knapperige en zoute smaaksensatie dat te vergelijken valt met bacon. Een perfect alternatief voor dierenliefhebbers! Lees hier meer over het gebruik van zeewier op jouw menukaart.

Wortel


De volgende groente heeft in principe geen introductie nodig: de wortel. Deze knaloranje groente was voorheen het meest geliefd in de stamppot of geroosterd uit de oven, tot kortgeleden. Door het toevoegen van vloeibaar rookaroma wordt een bospeen omgetoverd tot de lekkerste vleesvervanger! Perfect als je op zoek bent naar een vervanger voor grillworst of gerookte zalm.

Noten


Of specifieker: cashews. Noten zijn rijk aan ijzer en gezonde vetten en zijn daarom perfect als vleesvervanger. Ook vormen cashews de perfecte basis voor andere veganistische producten, zoals kaas. Door de noten eerst te laten weken worden ze zacht en zijn ze perfect voor het bereiden van lactosevrije brie!

Quinoa


De meeste 'klassieke' vleesvervangers worden gemaakt op basis van soja-eiwit. Tegenwoordig wordt er veel meer gespeeld met de eiwitbron van vleesvervangers. Burgers op basis van zoete aardappel of bonen zijn geen uitzondering meer. Quinoa past ook perfect in dit rijtje. De graansoort is een bron van vezels en eiwitten en een perfecte basis voor een vegetarische of veganistische burger of steak in een nieuw jasje.

Kortom, durf verder te kijken dan de soja burgers en tofu blokken. Durf het avontuur aan om met ongebruikelijke ingrediënten de lekkerste vegetarische gerechten te presenteren aan je gasten!

16 februari 2019

Hoe Jack Bean Nederland wil veroveren met plant based

Jack Bean is een 100% plant-based fast cuisine. Een concept wat aanslaat. Afgelopen zomer opende een pilotstore tegenover CS Rotterdam.

Lees meer

12 juni 2018

5x groente-inspiratie

Alles wat je met vlees of vis kunt doen, is ook mogelijk met groente. En het effect is misschien nog wel verrassender.

Lees meer

14 februari 2018

3x in een veganistisch jasje

Veganisme is het imago van geitenwollensokken voorbij. Op veganistisch gebied gebeurt een heleboel als het gaat om innovatie. Van smakelijke...

Lees meer