Vier opvallende innovaties in het vleesvervanger-schap

2 minuten
Vleesvervangers doen al enkele jaren hun intrede en dat gaat niet onopgemerkt. Het is een innoverende markt, waarin we je graag meenemen in de volgende 4.
Vleesvervangers doen al enkele jaren hun intrede en dat gaat niet onopgemerkt. De omzet uit deze categorie groeit, de start-ups schieten uit de grond en het aanbod wordt steeds breder. Daarnaast is het een innoverende markt, waarvan we je graag meenemen in de volgende 4.

Zeewier


De meeste mensen denken bij het woord zeewier meteen aan de nori vellen die gebruikt worden tijdens de bereiding van sushi. Echter, zijn er nog veel meer soorten zeewier te ontdekken! Zoals de soorten Dulse en Zeesla; door het roosteren of frituren van deze soorten zeewier instaat er een knapperige en zoute smaaksensatie dat te vergelijken valt met bacon. Een perfect alternatief voor dierenliefhebbers! Lees hier meer over het gebruik van zeewier op jouw menukaart.

Wortel


De volgende groente heeft in principe geen introductie nodig: de wortel. Deze knaloranje groente was voorheen het meest geliefd in de stamppot of geroosterd uit de oven, tot kortgeleden. Door het toevoegen van vloeibaar rookaroma wordt een bospeen omgetoverd tot de lekkerste vleesvervanger! Perfect als je op zoek bent naar een vervanger voor grillworst of gerookte zalm.

Noten


Of specifieker: cashews. Noten zijn rijk aan ijzer en gezonde vetten en zijn daarom perfect als vleesvervanger. Ook vormen cashews de perfecte basis voor andere veganistische producten, zoals kaas. Door de noten eerst te laten weken worden ze zacht en zijn ze perfect voor het bereiden van lactosevrije brie!

Quinoa


De meeste 'klassieke' vleesvervangers worden gemaakt op basis van soja-eiwit. Tegenwoordig wordt er veel meer gespeeld met de eiwitbron van vleesvervangers. Burgers op basis van zoete aardappel of bonen zijn geen uitzondering meer. Quinoa past ook perfect in dit rijtje. De graansoort is een bron van vezels en eiwitten en een perfecte basis voor een vegetarische of veganistische burger of steak in een nieuw jasje.

Kortom, durf verder te kijken dan de soja burgers en tofu blokken. Durf het avontuur aan om met ongebruikelijke ingrediënten de lekkerste vegetarische gerechten te presenteren aan je gasten!
Vegan

14 februari 2018

3x in een veganistisch jasje

Veganisme is het imago van geitenwollensokken voorbij. Op veganistisch gebied gebeurt een heleboel als het gaat om innovatie. Van smakelijke...

Lees meer
Training
Duurzaamheid

Training Circulair koken

Chef-kok Peter Scholte neemt je mee in de uitdagingen van een circulaire keuken en geeft je inspiratie voor een circulaire menukaart!

Bekijk training
Vegan

08 maart 2018

Zeewier op jouw menukaart: tips van Edwin Vinke

We kunnen er niet meer omheen: veganisme in de horeca. Niet gek dus dat dit onderwerp terugkomt op de lijstjes met trends voor 2018. Edwin...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen