Binden en boeien: dit zijn de basics

2 minuten

Hoe je je medewerkers blijft binden en boeien? Met nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie. Hieronder enkele tips waar je aan kunt denken. 

Geef ook feedback op wat goed gaat

Geef je medewerkers niet alleen aan wat ze beter kunnen doen, maar benader het vooral ook van de andere kant. Vind je dat iemand iets heel goed doet, geef dan een compliment en leg uit waarom je dat doet.

Zoals coach Ilse Brommersma laatst in een interview aangaf: ‘Aan elk negatief feedbackmoment horen drie complimenten vooraf te gaan. Wanneer je dan een keer opbouwende feedback geeft, gaat de ander daar vervolgens ook beter mee om.’ 

Investeer in trainingen

Denk hierbij ook aan jezelf: bijvoorbeeld op het vlak van leidinggeven of personeelsbeleid, zodat je weet hoe je een aantrekkelijke omgeving creëert voor je medewerkers. Of trainingen voor je medewerkers, zodat je hen prikkelt en motiveert om zich verder te ontwikkelen. Bij meer kostbare investeringen kun je er ook denken om een regeling af te spreken dat wanneer je medewerkers binnen enkele jaren vertrekt, hij of zij een deel van de cursuskosten betaalt.  

Investeer in de beste materialen

Een keuken met de nieuwste materialen, een onderscheidende aankleding van het restaurant, stijlvolle bedrijfskleding of het meest handige kassasysteem. Ook met spullen kun je het verschil maken en mensen behouden. Als iemand er ergens anders op achteruit gaat, waarom zou hij of zij dan vertrekken?

Creëer een team

De sociale factor is erg belangrijk om te binden. Hoe meer goede relaties er binnen het bedrijf zijn, hoe meer een medewerker opgeeft wanneer hij of zij ergens anders gaat werken. Een team kweken kan natuurlijk op meerdere manieren. Van gezamenlijke bootcampclubjes buiten werktijd tot regelmatige teamuitjes of -activiteiten, waarbij je elkaar op een andere manier leert kennen. Maar ook binnen het bedrijf zelf. Bepaal bijvoorbeeld samen bedrijfsdoelen. En betrek je medewerkers bij de nieuwe kaart of beslissingen over nieuwe collega’s of investeringen. Zo voelen ze zich meer betrokken.

Ondernemerschap

27 april 2019

Onze eigen taart is een doorslaand succes

Het is niet alleen de omgeving waardoor de locaties van de Post Verkade Groep tot de absolute top behoren als het gaat om bruiloften en...

Lees meer
Ondernemerschap

26 mei 2018

Tapwand met 100 bieren en 80 wijnen bij 't Taphuys in Arnhem

Taphuys in Arnhem (en Tilburg) is een horecazaak met 100 bieren op de tap en 80 wijnen in klimaatkasten. Als gast koop je een kaart en...

Lees meer
Ondernemerschap

09 februari 2019

Al die publiciteit kwam echt als een verrassing

In zeven maanden tijd van nul naar 34 couverts. En van onbekend naar 12 punten in de Gault Millau. Bram Roelofs maakt met Restaurant Cuisson...

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen